Τι είναι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και ποια τα οφέλη της;

Τι είναι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και ποια τα οφέλη της;

Τι είναι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση; Ο ορισμός της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μπορεί να φαίνεται αρχικά δυσνόητος, αλλά είναι αρκετά απλός και μπορεί να αποτελέσει το σωστό είδος εκπαίδευσης για εσάς. Ας μάθουμε περισσότερα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, πώς διαφέρει από την αντίστοιχη ηλεκτρονική μάθηση και αν είναι η ιδανική λύση για εσάς και τις μορφωτικές σας ανάγκες. Συνεχίστε την ανάγνωση του παρακάτω άρθρου για να μάθετε τα πάντα για το νέο αυτό σύστημα εκπαίδευσης που απ’ ότι όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει.

Τι είναι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση;

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι μια μέθοδος μελέτης όπου οι εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν συναντιούνται στο χώρο μιας τάξης ή ενός αμφιθεάτρου, αλλά αντιθέτως χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να παρακολουθήσουν τα αντίστοιχα μαθήματά τους.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ διαδικτυακής μάθησης και εξ αποστάσεως μάθησης;

1 Τοποθεσία

Η διαδικτυακή μάθηση μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση διαδικτυακών εργαλείων και πλατφορμών ενώ ταυτόχρονα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κανονικό περιβάλλον μιας τάξης. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ωστόσο, είναι απομακρυσμένη από το φυσικό χώρο διδασκαλίας και δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε δια ζώσης αλληλεπίδραση μεταξύ μαθητή και δασκάλου.

2 Αλληλεπίδραση

Η διαδικτυακή μάθηση, όπως φαίνεται παραπάνω, μπορεί να περιλαμβάνει αλληλεπίδραση με δασκάλους και συμμαθητές, ενώ η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν έχει προσωπικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των εκπαιδευομένων και των συμμετεχόντων.

3 Πρόθεση

Η διαδικτυακή μάθηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα για τους εκπαιδευτικούς στα ήδη υπάρχοντα μαθήματά τους, ενώ η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αντικαθιστά τους εκπαιδευτικούς με οδηγίες που έχουν ήδη ρυθμιστεί για την ειδική πλατφόρμα μάθησης.

Τι είναι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση;

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν περιλαμβάνει προσωπική αλληλεπίδραση με τον εκπαιδευτή ή με άλλα άτομα. Οι μαθητές/φοιτητές σπουδάζουν στο σπίτι μόνοι τους και η διαδικασία της μάθησης είναι πιο ατομική και ποικίλλει ανάλογα με την ταχύτητα και το χρονοδιάγραμμα του εκάστοτε σπουδαστή.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση βασίζεται στην πραγματικότητα στα εκπαιδευτικά εργαλεία της διαδικτυακής μάθησης και γι 'αυτό πιθανώς υπάρχει κάποια σύγχυση μεταξύ αυτών των δύο. Είναι επίσης δυνατό να σπουδάσετε με διαδικτυακή εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Υπό αυτήν την έννοια, η εξ αποστάσεως μάθηση είναι ένα υποσύνολο της διαδικτυακής μάθησης - ένα είδους ασύγχρονης μάθησης, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα e-learning στα ναυτιλιακά του Πανεπιστημίου Πειραιώς που σας δίνει τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό, διευρύνωντας έτσι τις γνώσεις σας πάνω στη συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία της ναυτιλίας.

Επειδή η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι μια απομακρυσμένη μορφή μάθησης, μπορεί να συνδέσει τους φοιτητές με πανεπιστήμια παγκοσμίως, καθιστώντας την πιο προσιτή για αλλοδαπούς σπουδαστές. Με αυτόν τον τρόπο η εκπαίδευση γίνεται πιο προσβάσιμη σε πολλούς μαθητές/σπουδαστές ανα τον κόσμο, ανεξαρτήτου κοινωνικοοικονομικής κατάστασης.

Τι είναι η διαδικτυακή μάθηση;

Η διαδικτυακή μάθηση ή ηλεκτρονική μάθηση είναι όταν οι εκπαιδευτικοί ή οι μαθητές χρησιμοποιούν εκπαιδευτικά εργαλεία που είναι προσβάσιμα στο Διαδίκτυο ή με τη χρήση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν διαδικτυακά εργαλεία ενώ βρίσκονται με φυσική παρουσία σε μια τάξη με τον δάσκαλο και τους συνομηλίκους τους μαθητές ή σπουδαστές. Η διαδικτυακή μάθηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε και οποτεδήποτε, οπότε οι εκπαιδευτικοί μπορεί να έχουν τους μαθητές να τα χρησιμοποιούν ως εργαλεία στην τάξη ή για προετοιμασία και εργασίες στο σπίτι.

Τα διαδικτυακά εργαλεία εκμάθησης χρησιμοποιούνται συχνά για τη δημιουργία μιας μικτής μαθησιακής εμπειρίας στην τάξη. Αυτό βοηθά τους μαθητές να συμμετέχουν στην τάξη αλλά και στη διδασκόμενη ύλη. Η διαδικτυακή μάθηση βοηθά επίσης τους εκπαιδευτικούς να εξοικονομήσουν χρόνο προετοιμασίας πριν από την παράδοση. Με τη βοήθεια διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαλείων, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην βαθμολόγηση των εγγράφων, δίνοντας προσοχή στους ίδιους τους μαθητές, και ίσως να εξοικονομήσουν χρόνο για τον εαυτό τους στο πολυάσχολο πρόγραμμα εργασίας τους.




Σχόλια