Βλ.Πούτιν: Η Μόσχα “θά σπάσει τά δόντια” των ξένων (!) που θά ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ στήν Ρωσία!



Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε προχθές, ότι η Μόσχα “θα σπάσει τα δόντια” σε όποια ξένη δύναμη επιχειρήσει να πάρει ένα κομμάτι από τα εδάφη της Ρωσίας!

Ο Ρώσος ηγέτης έκανε τη δήλωση αυτή κατά την διάρκεια βιντεοδιασκέψεως με ανώτερους αξιωματούχους, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, αναφερόμενος σε σχόλια ξένων που διερωτώνται, όπως είπε, αν χρειάζεται να ελέγχει η Ρωσία τα πλούσια ενεργειακά αποθέματα της Σιβηρίας.



Ένα παρόμοιο σχόλιο είχε αποδοθεί στήν (ηλικιωμένη) πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράϊτ, παρ΄ότι η ίδια είχε αρνηθεί ότι το είχε κάνει.



“Μερικοί μάλιστα δεν διστάζουν δημόσια, να λένε ότι ο πλούτος της Σιβηρίας δεν είναι δυνατόν να ανήκει μόνο σε μια χώρα”, δήλωσε ο Πούτιν προσθέτοντας “είναι φοβερό να ακούς τέτοια πράγματα, ιδιαίτερα δημόσια, αλλά μερικές φορές ακούγονται”.

Χρησιμοποιώντας μια γλώσσα μαχητική που έλκει όσους αποτελούν την βάση της εξουσίας του ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας, ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα θα δώσει αποστομωτική και δυναμική απάντηση σε τυχόν επίδοξους επιτιθέμενους.

“Όλοι θέλουν κάτι να δαγκώσουν είτε να κόψουν κάτι με τα δόντια τους.

Αλλά πρέπει να ξέρουν, εκείνοι που ετοιμάζονται να το κάνουν αυτό, ότι θα τους σπάσουμε τα δόντια, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν να δαγκώσουν. Αυτό είναι προφανές.

Και η εγγύηση για αυτό είναι η ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεών μας”, δήλωσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, όλες τις εποχές συμβαίνει ένα και το αυτό. Μόλις η χώρα γίνεται πιο δυνατή, αμέσως εφευρίσκονται αφορμές, για να περιορίσουν την ανάπτυξή της.

Υπενθύμισε μάλιστα την ρήση του Ρώσου αυτοκράτορα Αλεξάνδρου Γ’ για την Ρωσία: “Φοβούνται το μεγάλο μας μέγεθος” και είπε ότι μερικοί μάλιστα στο εξωτερικό θεωρούν την Ρωσία πολύ μεγάλη ακόμη και μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Τα σχόλια αυτά του Ρώσου προέδρου γίνονται εν μέσω μιας προσπάθειας να συμφωνηθεί μια συνάντηση κορυφής μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάϊντεν, με στόχο να αποτραπεί περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων που έχει η Μόσχα με την Ουάσινγκτον.


ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
ellinonea.blogspot.com
odysseiatv.blogspot.com
Σχόλια