Ο Πούτιν δια τάζει σχέδιο ΕΚΚΕΝΩΣΕΩΣ Ρώσων από τήν Gaza. Ξέρει κάτι περισσότερο;

H μάχη της Ιερουσαλήμ αρχίζει; Πάντως η σειρά των γεγονότων είναι μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Λατάκκεια δίπλα στη ρώσικη βάση, ρωσικό αεροσκάφο

Ο Πούτιν διατάζει σχέδιο εκκενώσεως Ρώσων από τήν Gaza.
Ξέρει κάτι περισσότερο;
Oδηγούμαστε σε περαιτέρω κλιμάκωση;
Θα κάνει η Ρωσία κάποια κίνηση και φοβάται τήν στοχοποίηση πολιτών της;



Aναμένεται να συμβεί κάτι οριακό και προασπίζει τους δικούς του;;

Θέλει και διπλωματικά να δείξει ότι το Ισραήλ προβαίνει σε τυφλά χτυπήματα στη Γάζα;;

Είναι κίνηση πίεσης προς παλαιστινιακές οργανώσεις; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως σκέφτεται το Κρεμλίνο…

H μάχη της Ιερουσαλήμ αρχίζει; Πάντως η σειρά των γεγονότων είναι μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Λατάκκεια δίπλα στη ρώσικη βάση, ρωσικό αεροσκάφος VIP πέταξε από Μόσχα σε Τελ Αβίβ κι από εκεί απευθείας ασυνήθιστα για ρώσικη βάση στη Συρία.

Υπήρξαν υψηλού επιπέδου επαφές ρωσο-ισραηλινές επαφές που θα συνεχίζονταν την επομένη.

Αερoσκάφος ρώσικο που αναμενόταν από Χαμινίνια σε Τελ Αβίβ την τελευταία στιγμή συνέχισε την πορεία του χωρίς να κάνει την προγραμματισμένη προσγείωση και συνέχισε κανονικά πορεία του.

Υπήρξε κα΄ποια εμπλοκή;

Την επομένη συριακός πύραυλος έφθασε στη Dimona...

Mετά σχεδόν ακαριαία οι ισραηλινοί επιτέθηκαν στο Αλ Ακσά και όλα πήραν το δρόμο της σύγκρουσης….

Η Ρωσία η οποία εδραιώθηκε μέσω συριακού στην Ανατολή και το μεσανατολικό, ξέρει ότι αν θέλει να παίξει σημαίνοντα ρόλο εκεί θα πρέπει να έχει μια πιο σαφή ανάμειξη στο παλαιστινιακό όπου η Δύση απέτυχε παταγωδώς...

H Διεθνής κοινότητα που στη συντριπτική της πλειοψηφία τίθεται κατά βομβαρδισμών στη Γάζα είναι σίγουρα πιο δεκτική σε μια ρώσικη κίνηση απ΄ότι σε μια του Ερντογάν για Γάζα.

Από την άλλη η Ρωσία με μαεστρία έχει εξασφαλίσει το οκ Τουρκίας για κάτι τέτοιο.
Η Ρωσία μπορεί να συντηρεί την όλη σχέση με Τουρκία μόνο και μόνο για να έχει μια ακόμη νομιμοποίηση για πιο προχωρημένη ανάμειξή της στο παλαιστινιακό.

Ο Πούτιν είναι μαξιμαλιστής κοιτάει Ιερουσαλήμ. Η Συρία είναι ένα εξελικτικό στάδιο αυτής της διαδρομής…

Nωρίτερα “Η Ρωσία προειδοποίησε το Ισραήλ ότι δεν θα ανεχθεί περισσότερα θύματα πολιτών στη σύγκρουση της Γάζας”.

”Σε μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση στις σχέσεις Ισραηλινής-Παλαιστίνης, συμπεριλαμβανομένης αυτής στη Λωρίδα της Γάζας, η ρωσική πλευρά εξέφρασε έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση των εντάσεων και τόνισε το απαράδεκτο των βημάτων που έχουν περισσότερα θύματα πολιτών”, ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Μπογκντάνοφ είπε στον Αλέξανδρο Μπεν Ζβί, πρέσβη του Ισραήλ στη Μόσχα, την Τετάρτη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.



Την πίεση που ασκεί η Μόσχα επιχειρεί να καρπωθεί ο Λευκός Οίκος αφού κατ΄αυτόν: Αναφορές δείχνουν ότι είναι επικείμενη εκεχειρία στη Γάζα και αυτό είναι ενθαρρυντικό.

Η αιγυπτιακή Προεδρία: Ο Πρόεδρος El-Sisi και ο Αμερικανός ομόλογός του συμφώνησαν, να συνεχίσουν τον διάλογο και τον συντονισμό μεταξύ των δύο χωρών την προσεχή περίοδο για να περιορίσουν την κλιμάκωση.

Αίγυπτος κι Ιορδανία γειτνιάζοντα με Ισραήλ Παλαιστίνη κράτη κρατούν στο παιχνίδι τις ΗΠΑ στο μεσανατολικό και ως κύριο ρυθμιστή.

Ωστόσο μέσω της Συρίας τώρα για πρώτη φορά στην ιστορία της σύνορα με Παλαιστίνη Ισραήλ έχει κι η Ρωσία…..


dimpenews.com
odysseiatv.blogspot.com

Σχόλια