Κάτοικοι του Νυμφαίου Φλώρινας με βάρδιες εμποδίζουν την κατασκευή αιολικού πάρκου Ισχυρίζονται ότι «βρίσκεται στα όρια περιοχής Natura».

τα μέλη της Επιτροπής Κατοίκων του Νυμφαίου Φλώρινας που αντιδρούν για την κατασκευή αιολικού πάρκου στην ορεινή κοινότητα. Οι κάτοικοι στην αίτηση τ
Την Δευτέρα 24 Μαίου θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία κατέθεσαν σήμερα στο δικαστήριο της Φλώρινας τα μέλη της Επιτροπής Κατοίκων του Νυμφαίου Φλώρινας που αντιδρούν για την κατασκευή αιολικού πάρκου στην ορεινή κοινότητα.

Οι κάτοικοι στην αίτηση τους ζητούν την προσωρινή διακοπή των κατασκευαστικών εργασιών του αιολικού πάρκου έως ότου το Υπουργείο Περιβάλλοντος επανεξετάσει τον φάκελο του έργου και τις αναφορές τους για το περιβαλλοντικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η περιοχή μιας και όπως ισχυρίζονται «βρίσκεται στα όρια περιοχής Natura».

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Δημήτρης Νούλης από την επιτροπή των κατοίκων του Νυμφαίου, «για τρίτη ημέρα τα μηχανήματα της εταιρίας παραμένουν αποκλεισμένα» στην άκρη του δρόμου που οδηγεί στο δάσος και «οι κάτοικοι με βάρδιες παραμένουν στο σημείο της κινητοποίησης».

Στο σημείο παραμένει και ολιγάριθμη αστυνομική δύναμη από το Αμύνταιο.

popaganda.gr
Σχόλια