Ζόραν Ζάεφ: Δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε τώρα τους Βούλγαρους στο Σύνταγμα

«Δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε τους Βούλγαρους στο σύνταγμα αύριο», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, όπως αν



«Δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε τους Βούλγαρους στο σύνταγμα αύριο», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, όπως αναφέρει η «Lokalno» που εδρεύει στα Σκόπια.

«Μια συζήτηση για αυτό ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια. Η Αλβανία το έχει ήδη πράξει, αλλά πρέπει επίσης να αναφέρω ότι το Σύνταγμα θα ανοίξει όταν ενταχθούμε στην ΕΕ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στον Σούτο Οριζάρι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι Βούλγαροι θα συμπεριληφθούν στο σύνταγμα της χώρας.

Σημείωσε ότι το κράτος της Βόρειας Μακεδονίας δεν έχει προκαταλήψεις σε αυτό το θέμα. «Αν θέλουν να το κάνουμε αύριο, δεν μπορούμε, γιατί δεν έχουμε (πλειοψηφία) τα δύο τρίτα. Αλλά μεριμνούμε για όλες τις εθνικές κοινότητες της χώρας. Είναι πολίτες μας, γεννημένοι εδώ», πρόσθεσε ο Ζάεφ.

«Ο διάλογος μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας πρέπει να συνεχιστεί για να επιτευχθεί ένας κοινός στόχος - η χώρα να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ», δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Σβέτλαν Στόεφ.

Είπε ότι «τα συναισθήματα είναι εμπόδιο και ότι πρέπει να οικοδομηθεί μια ρεαλιστική πολιτική μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας».

Ο Στόεφ τόνισε ότι η αλλαγή του συντάγματος της Βόρειας Μακεδονίας, είναι μία από τις απαιτήσεις για την επίλυση των προβλημάτων με τα μέλη της βουλγαρικής εθνικής κοινότητας στη χώρα.


The Hellenic Information Team
Σχόλια