«Η Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας συμπεριέλαβε τη σβάστικα»

«Είναι από καιρό γνωστό ότι οι μαχητές των ουκρανικών εθνικών ταγμάτων από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στο Ντονμπάς δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν




«Είναι από καιρό γνωστό ότι οι μαχητές των ουκρανικών εθνικών ταγμάτων από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στο Ντονμπάς δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ναζιστικά σύμβολα», γράφει η Eurasia Daily.

Αυτή η παρουσίαση συγκλόνισε κατά καιρούς τους εκπροσώπους των δυτικών μέσων ενημέρωσης, καθώς οι Ουκρανοί ακραίοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν τους ξεκάθαρους ναζί ως «ήρωες» και υπερασπιστές μιας ανεξάρτητης Ουκρανίας.

Μάλιστα, στις σελίδες των ευρωπαϊκών δημοσιεύσεων, τέτοιες συμπεριφορές πολύ σπάνια δημοσιεύονται, αν και συζητούνται συχνά στη μπλογκόσφαιρα.

Αυτή η περίεργη «απροσεξία» οδήγησε τελικά στο γεγονός ότι τα ναζιστικά σύμβολα άρχισαν να διαδίδονται ενεργά στην Ουκρανία, παρά την επίσημη νόμιμη απαγόρευσή τους.

Συγκεκριμένα, τώρα χρησιμοποιείται με τη μία ή την άλλη μορφή από εκπροσώπους των ουκρανικών δομών ισχύος.




Αυτό μπορεί να εξηγηθεί απλά - μέρος των εθνικών ταγμάτων (για παράδειγμα, το «Αζόφ» που απαγορεύτηκε στη Ρωσία) έγινε μέρος της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας μαζί με τα εμβλήματα και τις σημαίες τους.


The Hellenic Information Team
Σχόλια