Οι εξελίξεις στα μέτωπα της φωτιάς στη Δυτική Μακεδονία-Προληπτικά εκκενώθηκαν έξι χωριά των Γρεβενών


Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα τέσσερα μέτωπα στη Δυτική Μακεδονία με το τελευταίο στο Μεταξά-Σαραντάπορο που εκδηλώθηκε γύρω στις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης να βρίσκεται σε ύφεση. Πεζοπόρα από την Ελασσόνα , πυροσβεστικό κλιμάκιο από τα Σέρβια, δυο υδροφόρες και δυο σκαπτικά από το δήμο Σερβίων βρίσκονται στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν πιθανές αναζοπυρώσεις.

Στα Γρεβενά έχουν σταλεί μηνύματα εκκένωσης από την Πολιτική Προστασία σε κατοίκους πέντε χωριών στο Κέντρο, Νησί , Αγαλαίους, Νεοχώρι, Δίπορο και Σαρακήνα για να κατευθυνθούν προς την Ιτέα, οι τελευταίοι και προς Παναγιά. Το μέτωπο ήταν μεγάλο από τη στιγμή που ξέφυγε από το Καρπερό και πέρασε στην άλλη πλευρά του Αλιάκμονα .Τα εναέρια μέσα βοήθησαν ιδιαίτερα στην κατάσβεση με το μέτωπο να παραμένει και πολλά μηχανήματα να έχουν παραταχθεί για να σώσουν τα χωριά . Η περιφερειακή ενότητα Γρεβενών έχει βρει ξενοδοχεία για τη διαμονή των κατοίκων.

Στη Ζωοδόχο Πηγή έσβησαν τα δυο μέτωπα προς Καστανιά και το συνεταιρισμό των Σαρακατσαναίων , αλλά υπάρχει ακόμα ένα μέτωπο προς Βοσκοχώρι. Περιορίστηκε και η πυρκαγιά στο Δίλοφο-Δοτσικό, αλλά ακόμα παραμένουν δυνάμεις με τους ανέμους ανά πάσα στιγμή να δυσκολεύουν την κατάσταση.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

prlogos.gr

Σχόλια