Ολοκληρώθηκε η κατάταξη των νέων Επαγγελματιών Οπλιτών. Έγινε πράξη η δέσμευση Μητσοτάκη – ΥΠΕΘΑ

Σε αγαστή συνεργασία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έχοντας ως συμπαραστάτη



Ένα χρόνο περίπου πριν, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωνε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Ένα πρόγραμμα που η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, σχεδίασε με ακρίβεια και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Σε αγαστή συνεργασία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έχοντας ως συμπαραστάτη τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατάφεραν όχι μόνο να ετοιμάσουν ένα πλήρη φάκελλο με τις ανάγκες, αλλά να προχωρήσουν στις απαραίτητες συμβάσεις, προκηρύξεις, διαγωνισμούς, έτσι ώστε το εξοπλιστικό πρόγραμμα να αρχίσει να παίρνει ”σάρκα και οστά”.

Φρεγάτες, αεροσκάφη Rafale, αντιαρματικά όπλα για το Στρατό Ξηράς, τορπίλες βαρέου τύπου για το ΠΝ και νέοι τηλεκατευθυνόμενοι πύραυλοι για την πολεμική αεροπορία, ξεκίνησαν να εμπλουτίζουν το οπλοστάσιο και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια κρίσιμη για από πλευράς γεωστρατηγικών εξελίξεων περίοδο, για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο.

Μαζί με τον οπλισμό, νέο ανθρώπινο δυναμικό, (15.000 ανδρών και γυναικών) που είναι τόσο απαραίτητο για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, αρχίζει να προστίθεται και στους τρεις κλάδους (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ) ενισχύοντας τις μάχιμες μονάδες σε στεριά, θάλασσα και αέρα.

Ήδη χθες Παρασκευή 28 Αυγούστου 2021, ολοκληρώθηκε η κατάταξη των νέων Επαγγελματιών Οπλιτών σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

1600 νέες και νέοι Επαγγελματίες Οπλίτες, με υποδειγματικό τρόπο κατετάγησαν στα Κέντρα Εκπαίδευσης, όπου σε καινούργιες και ανακαινισμένες εγκαταστάσεις, θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα την τρίμηνη βασική τους εκπαίδευση.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται οι προκηρύξεις για 1200 περίπου προσλήψεις Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ),όπως και η πρόσληψη 100 Επαγγελματιών Οπλιτών, βοηθών νοσηλευτή στο Πολεμικό Ναυτικό.

Του Ηλία Προύφα
kranosgr.com
Σχόλια