Ρώσοι κοσμοναύτες εντόπισαν νέες ρωγμές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Επιφανειακές ρωγμές» εντοπίστηκαν σε σημεία της μονάδας Zarya



Επιφανειακές ρωγμές» εντοπίστηκαν σε σημεία της μονάδας Zarya.

Ρώσοι κοσμοναύτες ανακάλυψαν νέες ρωγμές σε τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, οι οποίες θα μπορούσαν να διευρυνθούν, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο.


«Επιφανειακές ρωγμές εντοπίστηκαν σε κάποια σημεία της μονάδας Zarya», δήλωσε στο RIA ο Βλαντιμίρ Σολόβιοφ, επικεφαλής μηχανικός της Energia, εταιρείας που είναι ο βασικός εξωτερικός συνεργάτης του ρωσικού διαστημικού προγράμματος. «Αυτό είναι κακό και υποδηλώνει ότι οι ρωγμές θα αρχίσουν να εξαπλώνονται με τον καιρό», συμπλήρωσε.


Ο Σολόβιοφ δεν διευκρίνισε αν οι ρωγμές έχουν προκαλέσει κάποια διαρροή. Προηγουμένως ο ίδιος είχε δηλώσει ότι μεγάλο ποσοστό του εξοπλισμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού έχει αρχίσει να γερνά και έχει προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να υπάρξει «καταιγισμός» βλαβών μετά το 2025.


Το τελευταίο διάστημα έχουν προκύψει αρκετά προβλήματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Τον προηγούμενο μήνα, τέθηκαν κατά λάθος σε λειτουργία οι προωθητήρες νέας ρωσικής μονάδας, της Nauka, λίγες ώρες μετά την πρόσδεση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αποσταθεροποιηθεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός.


Επίσης η Roscosmos, η ρωσική διαστημική υπηρεσία, ανέφερε τον προηγούμενο μήνα πτώση της πίεσης- λόγω διαρροής αέρα- στη μονάδα Zvezda, που περιλαμβάνει χώρους διαβίωσης για το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Με πληροφορίες από Reuters

lifo.gr

Σχόλια