Προκλητικός ο Ακάρ: Κατηγόρησε την Ελλάδα για προβοκάτσια από την Αδριανούπολη


Στα ελληνοτουρκικά σύνορα κοντά στον ποταμό Άρδα, στην Αδριανούπολη βρέθηκε μαζί με όλη την ηγεσία του τουρκικού στρατού ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για «προβοκάτσιες, επιθετικές και παράνομες δηλώσεις και ενέργειες» και για «απειλητικές πράξεις κατά της Τουρκίας», ενώ δεν παρέλειψε να θέσει για άλλη μια φορά εκ νέου το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Όσον αφορά το Αιγαίο, είπε ότι, η Ελλάδα έχει απαιτήσεις «σαν να είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες του Αιγαίου», καθώς και ότι επιχειρεί να στρατιωτικοποιήσει όλα τα νησιά.

Συγκεκριμένα, είπε ότι: «στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που δεν έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα με συνθήκες. Ενώ εμείς περιμένουμε να λύσουμε το θέμα αυτό με συνομιλίες και με ειρηνικό τρόπο, εκείνοι προσπαθούν να τα οικειοποιηθούν....Με την Ελλάδα, έχουμε τη Συνθήκη της Λωζάννης όπως και τη Συνθήκη των Παρισίων και υπάρχουν υποχρεώσεις βάσει των συνθηκών. Βασικό θέμα, τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Κάποια νησιά δεν θα πρέπει να στρατιωτικοποιηθούν. Πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα....»., είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Zougla.gr

Σχόλια