Ευρωπαϊκό Αρχείο Ιών του "European Virus Archive project (EVA)" στο Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan, το “Horizon 2020” project της ΕΕ.

Έρευνα για χιλιάδες ευρώ που έστειλε στο ερευνητικό εργαστήριο της Wuhan, η ΕΕ. Η επίσκεψη της Μέρκελ στο Wuhan, το 2019, το γερμανοκινεζικό εργαστήρι

Έρευνα για χιλιάδες ευρώ που έστειλε στο ερευνητικό εργαστήριο της Wuhan, η ΕΕ. Η επίσκεψη της Μέρκελ στο Wuhan, το 2019, το γερμανοκινεζικό εργαστήριο υψηλής ασφάλειας που λειτουργεί στην πόλη και η απόκρυψη σημαντικής πληροφόρησης σχετικά με την πανδημία.



Η Γερμανία και η ΕΕ συνεργάζονται επίσης με βιο-εργαστήρια στο Wuhan.

Η ΕΕ διατηρεί δύο αρχεία ιών σε ένα από τα βιο-εργαστήρια στο Wuhan.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον επενδυτικό προϋπολογισμό της ΕΕ "Horizon 2020".

Ένα γερμανοκινεζικό εργαστήριο υψηλής ασφάλειας λειτουργεί επίσης στην πόλη. Αλλά το διεθνές κοινό δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα για αυτό.

Η προέλευση της πανδημίας του COVID -19 πιστεύεται ότι βρίσκεται στο «Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan» “Wuhan Institute of Virology” (WIV)- μια υπόθεση που κερδίζει ξανά έδαφος σήμερα.
Αλλά η παγκόσμια πανδημία θα μπορούσε επίσης να είναι το αποτέλεσμα μιας επικίνδυνης έρευνας "risky contract research" με διεθνείς παράγοντες και διαφορετικές ευθύνες.

Η πόλη των δώδεκα εκατομμυρίων Wuhan είναι ένα διεθνώς δικτυωμένο κέντρο ιατρικής επιστήμης - ειδικά στον τομέα της έρευνας για τους ιούς. Τρία βιολογικά εργαστήρια υψηλής ασφάλειας με διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας εκπροσωπούνται εκεί.

Τρία εργαστήρια υψηλής ασφάλειας σε μία πόλη

Η υγειονομική αρχή "CDC Wuhan Center for Disease Prevention and Control" διατηρεί το παλαιότερο εργαστήριο στην πόλη με το επίπεδο ασφάλειας BSL-2. Το κέντρο ηγείται κυβερνητικής δράσης κατά της πανδημίας σε όλη την Κίνα.

Ένα κοινό project Γερμανίας-Κίνας, του ιολογικού ινστιτούτου του Πανεπιστημίου του Duisburg-Essen και του Πανεπιστημίου Huazhong, λειτουργεί ένα άλλο εργαστήριο αυτού του τύπου. Το εργαστήριο βρίσκεται στο τμήμα λοιμωδών ασθενειών του Union Hospital στο Wuhan και έχει επίπεδα ασφάλειας BSL -2 και BSL-3 (Άδεια για οργανικές ουσίες, χωρίς γενετική μηχανική). "Το προσωπικό του εργαστηρίου έχει πρόσβαση σε μια μεγάλη συλλογή δειγμάτων από ασθενείς για την έρευνά του", αναφέρει το project's website.


Η τρίτη και μεγαλύτερη εργαστηριακή εγκατάσταση είναι μέρος του WIV, με το οποίο ασχολήθηκαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, από το ξέσπασμα της πανδημίας. Είναι μέρος της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και είναι ένα από τα περίπου 20 βιολογικά και βιοϊατρικά ερευνητικά ινστιτούτα της ακαδημίας.

Το νέο του εργαστήριο υψηλής ασφάλειας έχει το υψηλότερο διεθνώς επικυρωμένο επίπεδο ασφάλειας για βιολογικούς παράγοντες, το BSL-4, το οποίο επιτρέπει επίσης πειράματα γενετικής μηχανικής. Εδώ οι επικίνδυνες εξετάσεις για ιούς είναι νόμιμες.

Το κτίριο χτίστηκε και επιπλώθηκε ως μέρος μιας κινεζικής-γαλλικής συνεργασίας με βάση το παράδειγμα του εργαστηρίου υψηλής ασφάλειας στη Λυών. Ο προγραμματισμός ξεκίνησε το 2008, οι αίθουσες δοκιμών τέθηκαν σε λειτουργία το 2015 και άνοιξαν επίσημα το 2018.

Το εργαστήριο βρίσκεται στα περίχωρα της Wuhan, περιτριγυρισμένο από πολλά σύγχρονα κτίρια στη μέση ενός δασικού τοπίου - χωρίς περιοχή (district), χωρίς αγορά αγρίων ζώων σε μεγάλο βαθμό. Το περιοδικό Nature έγραψε το 2017 για το εργαστήριο, το οποίο είναι μοναδικό στην Κίνα, ότι ερευνά «τα πιο επικίνδυνα παθογόνα στον κόσμο.»

Οι περισσότεροι ερευνητές είναι βέβαιοι ότι ο στόχος ήταν να αναπτυχθεί ένα θανατηφόρο βιολογικό όπλο από έναν σχετικά ακίνδυνο κορονοϊό και ότι υπήρξε διαρροή στο εργαστήριο. Πολιτικά και ακαδημαϊκά πρόσωπα πλήρωναν τα χρήματα των φορολογουμένων, για την επικίνδυνη έρευνα για τον ιό, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επίσης υποστηρίξει το Ινστιτούτο Wuhan με 88.436 ευρώ μέσω του European Virus Archive project (EVA) Ο Peter Daszak, ένα από τα βασικά πρόσωπα στην πανδημία του κορωνοϊού, μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 14 Ιανουαρίου 2021.

Χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ εργαστήριο Wuhan: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιμετωπίζει έρευνα για χιλιάδες ευρώ που στάλθηκαν στην Κίνα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βοήθησε στη χρηματοδότηση του κινεζικού ερευνητικού εργαστηρίου που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει την παγκόσμια πανδημία με διαρροή κορονοϊού.

https://www.express.co.uk/news/politics/1443981/eu-news-wuhan-covid-lab-leak-institute-of-virology-funding-european-commission

Οι Βρυξέλλες έχουν δώσει δεκάδες χιλιάδες λίρες στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan τα τελευταία έξι χρόνια. Οι ευρωβουλευτές ανάγκασαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποκαλύψει ότι θα στείλει πάνω από 189.000 λίρες στις εγκαταστάσεις μέχρι το τέλος του 2023. Και τώρα ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής Cristian Terhes απαιτεί περισσότερες απαντήσεις αφού οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών πρότειναν ότι είναι "εφικτή" μια διαρροή από το εργαστήριο πυροδότησε την πανδημία του κορωνοϊού.

Είπε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να αποκαλύψει λεπτομερώς ποια έρευνα χρηματοδότησαν στα κινεζικά εργαστήρια στη Γουχάν και γιατί.

«Μια τέτοια διευκρίνιση για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους είναι επιτακτική, ειδικά αφού ο Πρόεδρος Μπάιντεν και πολλοί ερευνητές έχουν αυξήσει αξιόπιστα την πιθανότητα ο ιός COVID-19 να ήταν τεχνητός και να διέρρευσε, σκόπιμα ή όχι, από τα εργαστήρια του Γουχάν».

Μεταξύ Απριλίου 2015 και Ιουλίου 2020, η ΕΕ ξόδεψε περίπου 34.000 λίρες σε έργα στο εργαστήριο της Γουχάν.

Αυτό περιλαμβάνει τη βοήθεια για την παραγωγή των τεστ PCR που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση λοιμώξεων από κορονοϊό.

Οι ευρωβουλευτές δεν είναι σε θέση να επαληθεύσουν πώς ακριβώς δαπανήθηκαν τα χρήματα, επειδή δεν έχουν ακόμη λάβει πλήρεις εκθέσεις ολοκλήρωσης των έργων.

Σε απάντηση προς τους ευρωβουλευτές, η επίτροπος της ΕΕ Mariya Gabriel είπε: «Δεδομένου ότι το έργο δεν έχει υποβάλει ακόμη την τελική του έκθεση, το συνολικό ποσό που διεκδικεί το Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan στο πλαίσιο αυτής της επιχορήγησης δεν είναι ακόμη γνωστό.

«Το WIV παρέδωσε την πρώτη αλληλουχία γονιδιώματος SARS-Cov2, η οποία επέτρεψε στους εταίρους του Ευρωπαϊκού Αρχείου Ιών να σχεδιάσουν το ευρέως χρησιμοποιούμενο διαγνωστικό τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) για τον COVID-19.»

Και πρόσθεσε: «Οι πληρωμές πραγματοποιούνται μόνο εάν μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα έξοδα που διεκδικεί ο δικαιούχος. Διασφαλίζεται συνεχής παρακολούθηση μέχρι το τέλος οποιουδήποτε έργου.

"Επιπλέον, ακόμη και μετά το τέλος του έργου, η Επιτροπή μπορεί να ελέγξει την ορθή εφαρμογή και τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που καθορίζονται στη συμφωνία επιχορήγησης."

Μερικά από τα μετρητά που αποστέλλονται στο εργαστήριο της Γουχάν θα προέρχονταν από Βρετανούς φορολογούμενους πριν από το Brexit.

https://www.express.co.uk/news/politics/1443981/eu-news-wuhan-covid-lab-leak-institute-of-virology-funding-european-commission

Ο Peter Daszak, ένα από τα βασικά πρόσωπα στην πανδημία του κορωνοϊού, μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 14 Ιανουαρίου 2021.

Ο Daszak είναι επίσης πρόεδρος του εργαστηρίου για την πανδημία της Διακυβερνητικής Επιστημονικής Πολιτικής για την Βιοποικιλότητα και τις Υπηρεσίες του Οικοσυστήματος, με έδρα τη Βόννη, η οποία χρηματοδοτείται επίσης από την ΕΕ και τη Γερμανία, μεταξύ άλλων.

Πόσο βαθιά είναι πραγματικά η Γερμανία στο σκάνδαλο; Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισκέφτηκε τη Γουχάν τον Σεπτέμβριο του 2019, λίγους μήνες πριν από την εμφάνιση της πανδημίας και έδωσε μια ομιλία στις 7 Σεπτεμβρίου 2019 στο Πανεπιστήμιο Huazhong στο Γουχάν.

Παρεμπιπτόντως, το Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan είναι παρακλάδι του Ιατρικού Κολλεγίου Tongji του Πανεπιστημίου Huazhong.

Η Μέρκελ επισκέφτηκε στη συνέχεια το νέο εργοστάσιο του προμηθευτή αυτοκινήτων Webasto, όπου το πρώτο κρούσμα Covid-19 συνέβη στις 28 Ιανουαρίου 2020. Σύμπτωση;

Πολλοί παρατηρητές φοβούνται ότι η Μέρκελ γνώριζε κάτι για πιθανά σχέδια πολύ πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Φαίνεται ότι είναι όλο και περισσότερο γεγονός ότι η πανδημία Covid-19 μπορεί να είναι ένα είδος Γ 'Παγκοσμίου Πολέμου που σχεδιάστηκε από την αρχή.

Αυτό εξηγεί επίσης την περίεργη συμπεριφορά των μέσων μαζικής ενημέρωσης και γιατί καταργούνται τα στοιχεία και οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας - όπως η υδροξυχλωροκίνη (HCQ).

https://www.pravda-tv.com/2021/06/fauci-sagte-den-regierenden-das-coronavirus-sei-aus-dem-labor-waehrend-er-oeffentlich-die-theorie-des-laborlecks-leugnete-video/

Η επιρροή της ΕΕ στο "Ινστιτούτο Τεχνολογίας Wuhan"

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προώθηση του “Wuhan Institute of Virology” (WIV) σε αυτή τη θέση.

Είχε ένα «Ευρωπαϊκό Αρχείο Ιών» (“European Virus Archive”) και ένα «Παγκόσμιο Αρχείο Ιών», (“Global Virus Archive”) το οποίο προώθησε και χρηματοδότησε.

Στην απάντησή της της 3ης Νοεμβρίου 2020 στη γραπτή ερώτηση του ευρωβουλευτή Jérôme Rivière (ID) σχετικά με τη χρηματοδότηση του εργαστηρίου της Wuhan (E-005963/2020), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει αυτό το γεγονός:

"Το European Virus Archives (EVA) project ξεκίνησε το 2008 για να καλύψει την ανάγκη για μια συντονισμένη και εύκολα προσβάσιμη συλλογή ιών που θα μπορούσε να διατεθεί στα πανεπιστήμια, τις υγειονομικές αρχές και τη βιομηχανία."

Και επιπλέον:

"Σε τρία χρόνια το project εξελίχθηκε από κοινοπραξία (consortium) εννέα ευρωπαϊκών εργαστηρίων σε συνεργαζόμενους εταίρους (associated partners) στην Αφρική, τη Ρωσία, την Κίνα, την Τουρκία, τη Γερμανία και την Ιταλία, συμπεριλαμβανομένου του" Ινστιτούτου ιολογίας Wuhan ".

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέβαλε 73.375 ευρώ το 2015 και 88.436 ευρώ το 2019 στο WIV, εκ των οποίων σχεδόν 90.000 ευρώ «προορίζονταν» για την περίοδο έως το 2023. Αλλά η σύντομη απάντηση της Επιτροπής δεν είναι πλήρης. Επειδή το έργο αρχειοθέτησης (archive project) άρχισε να λειτουργεί το 2008. Πόσα πλήρωσε η Επιτροπή στο πρώτο στάδιο μέχρι το 2015, μέχρι να ολοκληρωθεί το εργαστήριο WIV; Πού στεγαζόταν το αρχείο προηγουμένως; Και κυρίως: Ποια καθήκοντα εκτελέστηκαν;

Μια άλλη απάντηση της 26ης Ιανουαρίου 2021 ( E-005963/2020 )

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2020-005963_EN.html

αναφέρει ότι το εργαστήριο και τα αρχεία ιών στο Γουχάν χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού "Horizon 2020" project.

Όταν ρωτήθηκε από τον ευρωβουλευτή Jérôme Rivière εάν η Επιτροπή θα μπορούσε να διασφαλίσει ότι, τα ευρωπαϊκά χρήματα δεν θα τα καταχραστούν για "gain-of-function" πειράματα (τεχνητές τροποποιήσεις ιών για μεταδοτικότητα στον άνθρωπο), το ίδρυμα δεν απάντησε. Αναφέρεται απλώς στο γενικό μοντέλο χρέωσής της (κάθε 18 μήνες με μια οικονομική αναφορά και χρήση των κεφαλαίων).

Η δήλωση λογαριασμών από το ευρωπαϊκό αρχείο ιών στο Γουχάν θα μπορούσε να δώσει πληροφορίες για τις ανεξήγητες διαδικασίες στο εργαστήριο S4 του WIV. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν δίνει απάντηση σε αυτό.

Στις 14 Ιουνίου 2021, ο βουλευτής Charlie Weimers διατύπωσε την ίδια ερώτηση: πότε πρέπει να αναμένεται μια τέτοια έκθεση (E-003103/2021).

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2021-003103_EN.html

Παρά την έρευνα, ο συγγραφέας δεν πήρε μια απάντηση.

σχετικός ο σύνδεσμος 26-5-21

( Corona από το εργαστήριο; Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν τρεις ερευνητές στο εργαστήριο της Wuhan που αρρώστησαν τον Νοέμβριο του 2019 )

https://www.pravda-tv.com/2021/05/corona-aus-dem-labor-us-geheimdienste-wissen-von-drei-forschern-im-wuhan-labor-die-im-november-2019-krank-wurden/

Τι σημαίνει το ευρωπαϊκό έργο “Horizon 2020”;

«Το “Horizon 2020” είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ όλων των εποχών με χρηματοδότηση σχεδόν 80 δισεκατομμυρίων ευρώ για επτά χρόνια (2014 έως 2020)» , μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα του.

https://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/what-horizon-2020

Χωρίς αμφιβολία, οι επενδύσεις για την προώθηση της φαρμακευτικής βιομηχανίας βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Οι επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εμβολίων το 2020 προήλθαν εν μέρει από αυτήν την πηγή.

Ένα από τα σημαντικά καθήκοντα του “Horizon 2020” είναι η «δημιουργία της« πληρέστερης συλλογής ιών στον κόσμο » και της σχετικής βάσης δεδομένων στο Γουχάν». Επιστήμονες από συμμετέχουσες χώρες και συναφή εργαστήρια θα πρέπει να έχουν γρήγορη, άμεση και ασφαλή πρόσβαση στις διαδικτυακές πληροφορίες αυτής της ευαίσθητης συλλογής.

Τα ίδια εργαστήρια ασφαλείας υπάρχουν στην Ευρώπη

Το Ινστιτούτο Robert Koch διαθέτει ένα εργαστήριο υψηλής ασφάλειας συγκρίσιμο με το εργαστήριο WIV στο Wuhan. Ακριβώς την ίδια εποχή με το νέο εργαστήριο Wuhan και το αρχείο ιών, αυτές οι αίθουσες δοκιμών σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στο Βερολίνο από το 2008, τέθηκαν σε λειτουργία το 2015 και άνοιξαν επίσημα τον Ιούλιο του 2018.

Όπως και στη Γουχάν, ο χειρισμός βιολογικών παραγόντων σύμφωνα με το επίπεδο ασφάλειας S4 επιτρέπεται επίσης στο Βερολίνο. Όπως και στη Γουχάν, αφορά επίσης την τεχνητή παραγωγή ιών, καθώς και τις αλλαγές και τους συνδυασμούς τους με άλλους, ενεργούς, μεταδοτικούς ιούς:

«Στο εργαστήριο S4 στο Ινστιτούτο Robert Koch, μπορούν επίσης να εξεταστούν γενετικά τροποποιημένοι ιοί που έχουν διατηρήσει τη μολυσματικότητά τους. Η παραγωγή και η διερεύνηση τέτοιων ιών είναι απαραίτητη για να κατανοηθεί γιατί, για παράδειγμα, οι ιοί Έμπολα ή Lassaviruses είναι τόσο επικίνδυνοι για τον άνθρωπο. Τέτοια πειράματα θα πρέπει να βοηθήσουν στην ανάπτυξη φαρμάκων ή εμβολίων που δεν είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή ».

Δεν είναι αυτή η περιγραφή ενός "gain-of-function" πειράματος ; Μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου RKI .

https://www.rki.de/SharedDocs/FAQ/Hochsicherheitslabor/Hochsicherheitslabor.html

Γιατί ένα ευρωπαϊκό αρχείο ιών στην Κίνα;

Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοποθεσίας Γουχάν;
Γιατί επιλέχθηκε για ένα παγκόσμιο ερευνητικό κέντρο ιών;
Τα 64 χρόνια επιστημονικής εμπειρίας του ιολογικού ινστιτούτου μπορεί να είναι ένας λόγος. Η συνεργασία Γερμανίας-Κίνας μεταξύ ιολόγων, γενετιστών και βιοχημικών για μια ολόκληρη δεκαετία είναι επίσης ένας άλλος λόγος.

Υπάρχει όμως και μια τέτοια εξειδικευμένη παράδοση στην Ευρώπη. Δεν θα είχε περισσότερο νόημα η άμεση πρόσβαση σε ένα ευρωπαϊκό αρχείο ιών "σε αυτή τη χώρα" για τους κυρίως Ευρωπαίους εταίρους; Υπάρχουν περίπου 50 παρόμοια εργαστήρια υψηλής ασφάλειας της κατηγορίας BSL4 ή S4 παγκοσμίως , μόνο στην Ευρώπη υπάρχουν τουλάχιστον 15. Θα μπορούσαν τεχνικά να αναλάβουν τα ίδια καθήκοντα.

Η ιογενής «πρώτη ύλη» στην Κίνα ως δεξαμενή πειραμάτων

Αρκετές υποθέσεις θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή ως υπόβαθρο για την επιλογή του Γουχάν ως τοποθεσία. Μήπως η Κίνα ενώνει τους πιο ποικίλους ιούς στον κόσμο στη μεγάλη της επικράτεια, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο ως φυσικές ιογενείς "πρώτες ύλες" για αυτόν τον τύπο έρευνας;

Είναι οι Κινέζικοι ιοί νυχτερίδων ένα ιδιαίτερα σημαντικό υλικό δοκιμής, μεταξύ των οποίων υπάρχουν στενοί συγγενείς του SARS-CoV-2; Χρησιμοποιεί η Κίνα αυτό το εκτεταμένο υλικό για να δημιουργήσει «συλλογές ιών» που προσφέρει στο διαδίκτυο ως επιστημονική «υπηρεσία»;

Πάνω από 2.000 νέοι ιοί «ανακαλύφθηκαν» στην Κίνα

Πάνω από 2.000 ιοί έχουν ανακαλυφθεί εκεί τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Ιστορικά, αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός, επειδή τα τελευταία 200 χρόνια η ανθρωπότητα έχει εντοπίσει «μόνο» 2.284 ιούς σε όλο τον κόσμο.

Αυτοί οι ιοί έχουν συλλεχθεί σε όλη την Κίνα, έχουν γενετικά καταγραφεί στο Wuhan και πιθανώς αποθηκεύτηκαν. Μια εντατική, στοχευμένη και συστηματική εργασία που μπορεί να εξηγηθεί μόνο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Αρχείου Ιών. Ξεκίνησε το 2008, πριν από δώδεκα χρόνια. Οι βάσεις δεδομένων των EVA και EVAg projects, θα πρέπει να είναι σε θέση να το αποδείξουν - ή να διαψεύσουν την υπόθεση.

Τόσο οι πάροχοι όσο και οι διεθνείς χρήστες τέτοιων συλλογών είναι ηθικά υπεύθυνοι για το ρίσκο και τους κινδύνους που είναι γνωστοί σε όλους τους εμπλεκόμενους. Η αυξανόμενη ζήτηση συμβάλλει στην αύξηση της προσφοράς και στην αύξηση όλο και μεγαλύτερων κινδύνων.

Ένα επαγγελματικό βίντεο με τίτλο " Youth in the wild " που προβλήθηκε σε κινεζικό τηλεοπτικό κανάλι ως διαφημιστικό σποτ για συλλογή επικίνδυνων ιών δείχνει τη δύσκολη δουλειά. Μπορείτε να δείτε συλλέκτες στις σπηλιές νυχτερίδων, οι οποίες απέχουν πάνω από 1.000 χιλιόμετρα από τη Γουχάν. Φυσικά δεν εργάζεστε υπό τις συνθήκες υψηλής ασφάλειας ενός εργαστηρίου.

Επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στη Γουχάν

Με αφορμή την κρατική επίσκεψη στην Κίνα στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε την πόλη των δώδεκα εκατομμυρίων.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έμαθε για την τοπική ιατρική έρευνα και μίλησε με Κινέζους επιστήμονες και φοιτητές. Επισκέφτηκε το γερμανοκινεζικό ερευνητικό εργαστήριο ιών και συνομίλησε με τον Γερμανό συν-διευθυντή καθηγητή Ulf Dittmer από το Essen.

Με την ευκαιρία αυτή αντάλλαξαν σίγουρα γνώσεις σχετικά με τη συνεργασία με τις ευρωπαϊκές συλλογές ιών EVA και EVAg στο ερευνητικό εργαστήριο του WIV.

Είπε ότι το 1982, η Wuhan και το Duisburg υπέγραψαν την πρώτη κινογερμανική συμφωνία αδελφοποίησης. Και σήμερα το Wuhan συνδέεται με τη Γερμανία με πολλά «νήματα»: είναι στο Wuhan που έχουν εγκατασταθεί τόσο οι μεγαλύτερες γερμανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Siemens, όσο και πολλές μεσαίες και μικρές καινοτόμες εταιρείες από τη Γερμανία.

Είναι ακόμη πιο εκπληκτικό το γεγονός ότι, στην παγκόσμια συζήτηση σχετικά με την προέλευση της πανδημίας, δεν δίνει καμιά ενημέρωση.

είναι καθήκον της να ενημερώσει. Η Επιτροπή της ΕΕ οφείλει επίσης στο κοινό μια εξήγηση.

https://www.pravda-tv.com/2021/08/virusforschung-auch-deutschland-und-die-eu-arbeiten-mit-bio-laboren-in-wuhan-zusammen/
Σχόλια