Αφγανιστάν: Πιθανή νέα τρομοκρατική επίθεση του ISIS εντός των επόμενων 24-36 ωρών, λέει ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε απόψε ότι μια νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι "πολύ πιθανόν" να συμβεί "εντός των επόμενων


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε απόψε ότι μια νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι "πολύ πιθανόν" να συμβεί "εντός των επόμενων 24-36 ωρών".

Σε ανακοίνωσή του, μετά τη συνάντηση που είχε με τους συμβούλους του σε θέματα ασφάλειας, ο Μπάιντεν ανέφερε ότι οι στρατιωτικοί διοικητές τον ενημέρωσαν για την πιθανότητα μιας τέτοιας επίθεσης μέσα στις επόμενες ώρες. "Τους έδωσα οδηγίες να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο δίνοντας προτεραιότητα στην προστασία της (αμερικανικής) δύναμης", σημείωσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι η κατάσταση επί του πεδίου στο Αφγανιστάν εξακολουθεί να είναι "εξαιρετικά επικίνδυνη" και διαβεβαίωσε ότι το πλήγμα εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν (ISIS-K) δεν θα είναι το τελευταίο. "Θα συνεχίσουμε να καταδιώκουμε όποιο πρόσωπο εμπλέκεται σε αυτήν την ειδεχθή επίθεση και θα το κάνουμε να πληρώσει", πρόσθεσε.

Οι Ταλιμπάν καταδικάζουν την επιχείρηση των ΗΠΑ εναντίον του ΙΚ "στο αφγανικό έδαφος" - Σύντομα θα ανακοινώσουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας

Οι Ταλιμπάν καταδίκασαν σήμερα την επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον μελών του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, με έναν εκπρόσωπό τους να δηλώνει ότι επρόκειτο για "σαφή επίθεση στο αφγανικό έδαφος".

"Οι Αμερικανοί θα έπρεπε να μας έχουν ενημερώσει προτού να προχωρήσουν στο αεροπορικό πλήγμα, ήταν μια ξεκάθαρη επίθεση στο αφγανικό έδαφος, είπε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ "δύο γυναίκες και ένα παιδί τραυματίστηκαν".

Σχόλια