«Όλοι δήλωσαν υποστήριξη στην Ελλάδα»- τούρκικο δημοσίευμα

«Η Ελλάδα, η χώρα των προκλήσεων, ανακοίνωσε άλλη μια υποστήριξη που της δόθηκε εναντίον της Τουρκίας», γράφει η τουρκική Γενί Ακίτ. Την προηγούμενη

«Η Ελλάδα, η χώρα των προκλήσεων, ανακοίνωσε άλλη μια υποστήριξη που της δόθηκε εναντίον της Τουρκίας», γράφει η τουρκική Γενί Ακίτ.

Την προηγούμενη ημέρα, η Ελλάδα συμφώνησε άσκηση με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και τη Σαουδική Αραβία.

#2

Η χώρα που ενθάρρυνε την Ελλάδα και η οποία έστειλε το σεισμικό ερευνητικό πλοίο που νοίκιασαν μαζί με το Ισραήλ και την Κυπριακή Δημοκρατία στην «τουρκική θαλάσσια περιοχή»(!!), βρίσκεται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των ελληνικών ΜΜΕ.

#3
Η Ελλάδα, η οποία προχώρησε σε διάφορες προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, σχεδόν εκλιπαρεί να βρει υποστήριξη εναντίον της Τουρκίας.

#4


Ο ελληνικός Τύπος δημοσίευσε ότι η Γαλλία υποστήριξε το ερευνητικό πλοίο Nautical Geo, το οποίο αναχαιτίστηκε στη Μεσόγειο από την τουρκική φρεγάτα Oruç Reis.

#5
Η διοίκηση του Παρισιού έστειλε μήνυμα υποστήριξης στην Αθήνα τα τελευταία 24ωρα και δήλωσε ότι στέκεται πίσω από τις τρέχουσες εργασίες εξερεύνησης στα ανατολικά της νήσου Κρήτης.

#6


Άλλες χώρες που έστειλαν μηνύματα υποστήριξης στην Ελλάδα ήταν το Ισραήλ και η Αίγυπτος, όπως ήταν αναμενόμενο. Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σεμίχ Σούκρι μετέφερε προσωπικά το μήνυμα στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

#7
Επιπλέον πολεμικά πλοία που ανήκουν στο ελληνικό ναυτικό περιμένουν επίσης στο σημείο όπου βρίσκεται το σεισμικό ερευνητικό πλοίο, το οποίο επέστρεψε στην Κρήτη την Παρασκευή για ανεφοδιασμό.

#8


Η Γαλλία, η οποία πραγματοποίησε πολλές ασκήσεις με τον σύμμαχό της Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, έστειλε το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle στην περιοχή πέρυσι για να εκφοβίσει την Τουρκία.

#9
Η Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, παρήγγειλε 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale, έξι από τα οποία είναι καινούργια, από τη Γαλλία και το πρώτο αεροσκάφος παραδόθηκε στον ελληνικό στρατό τους τελευταίους μήνες.

#10


Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), δήλωσε ότι δεν θέλει να επαναληφθεί η ένταση που βιώθηκε πέρυσι.

#11ο
Δηλώνοντας ότι θέλει πάντα να διατηρεί ανοικτούς τους διαύλους διαλόγου με την Τουρκία, ο Μητσοτάκης είπε: «Δεν θα φεισθώ σε καμία προσπάθεια για να συνεχίσω την αναζήτηση συνεργασίας». Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, από την άλλη πλευρά, υποστήριξε ότι η χώρα του αντιμετωπίζει την απειλή χρήσης βίας από το 1995 λόγω της απόφασης «casus belli» που έλαβε η Τουρκία.

Yeni Akit
The Hellenic Information Team

Σχόλια