Η ΔΕΘ “παγώνει” υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και κοινωνικά μέτωπα...


Μίνι lockdown επιβλήθηκε σε Αργολίδα και Ευρυτανία και ανακοινώθηκε παράταση των ίδιων περιοριστικών μέτρων σε Ηλεία, Αχαΐα, Μεσσηνία, Ηράκλειο, Ικαρία εν μέσω αλλεπάλληλων καταγγελιών για κυκλώματα πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ανά την... χώρα ώστε υγειονομικοί να εξαπατήσουν το σύστημα των αναστολών εργασίας.
Το φόντο είναι μελανά ζωγραφισμένο και η εξίσωση του φθινοπώρου εξακολουθεί να έχει πολλούς άγνωστους Χ. Η κυβέρνηση όπως είχε επισημάνει το libre.gr επιδιώκει μια μικρή περίοδο ηρεμίας και όχι άλλων καυτών μετώπων και διαμαρτυριών με το άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων.
Τουλάχιστον όχι τώρα, στην έναρξη της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Γι’ αυτό και ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι δεν αλλάζει αυτή τη στιγμή το πλάνο των υποχρεωτικών εμβολιασμών όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς προκειμένου να τεθεί μια ακόμη δικλείδα ασφαλείας για την απρόσκοπτη δια ζώσης διδασκαλία.
Πάγωσε δηλαδή την φιλολογία και την αναμόχλευση στο δημόσιο λόγο διαφόρων επαγγελματικών κατηγοριών ώστε να αφαιρεθεί ατμός από την κατσαρόλα για την ώρα.
Μακριά λοιπόν από το δόγμα της επιβολής, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ θα κινηθούν στην κατεύθυνση της κινητροδότησης ώστε να ενθαρρυνθεί και άλλο ο εμβολιασμός στους εφήβους. Στα πρότυπα του freedom pass των 150 ευρώ, δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν επιπλέον κίνητρα που θα αφορούν σε μέσα σύγχρονης τεχνολογίας ή datas για νέους και εφήβους αυτή την φορά.
Εμβόλιο, τακτικός έλεγχος και μέτρα προστασίας, όπως σημειώνει η κυβέρνηση, θα είναι τα όπλα ώστε να μην κλείσουν τα σχολεία από συρροές κρουσμάτων. Ωστόσο ατύπως έχει μπει ένα περιθώριο πέντε εβδομάδων πλήρους λειτουργίας των σχολικών μονάδων ώστε να φανεί η δυναμική του τέταρτου κύματος της πανδημίας, που θα δείξει πόσο εφικτός είναι ο στόχος των ανοιχτών σχολείων…

Nonews-news.com
Σχόλια