Τα πρώτα Ραφάλ με ελληνικά χρώματα

Εικόνες στις οποίες περιλαμβάνεται και το δεύτερο ελληνικό Ραφάλ, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στη γαλλική βάση του Μερινιάκ, αναρτήθηκαν χθες στο Διαδίκτυο. Το ζεύγος των δύο Ραφάλ με τα ελληνικά χρώματα φαίνεται να απογειώνεται, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία εκπαίδευσης ιπταμένων και τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζεται ταχέως.

Τα πρώτα έξι, ελαφρώς μεταχειρισμένα, Ραφάλ θα παραδοθούν στην Π.Α. πριν από το τέλος του χρόνου, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2022 αναμένεται και η εξάδα των καινούργιων Ραφάλ. Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ, κατέστη σαφές ότι η Π.Α. θα ενισχυθεί συνολικά με 24 μαχητικά αυτού του τύπου, εκ των οποίων 12 θα είναι μεταχειρισμένα και 12 καινούργια.

Η τελευταία εξάδα καινούργιων Ραφάλ, όπως αυτή ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, είναι ακόμα ασαφές πότε θα παραδοθεί, σε κάθε περίπτωση μετά το πρώτο εξάμηνο του 2023, όταν είναι προγραμματισμένο να παραληφθεί από την Π.Α. και η δεύτερη εξάδα μεταχειρισμένων αεροσκαφών. Εξίσου ασαφές είναι το κόστος των έξι καινούργιων, ωστόσο είναι ειλημμένη απόφαση και αυτά να αγοραστούν με τον πλήρη φόρτο βλημάτων Meteor, Mica, Scalp και Exocet.

kathimerini.gr

Σχόλια