Το Εργαστήριο της Wuhan έκανε συλλογή με τους πιο θανατηφόρους ιούς του πλανήτη

Σύμφωνα με το «What Really Happened in Wuhan: The Cover -Ups, the Conspiracies and the Classified Research» («Τι πραγματικά συνέβη στη Wuhan: Οι συγκα



Kαθώς ο κόσμος βιώνει μία από τις πιο συγκλονιστικές περιόδους από την δημιουργία του η Sharri Markson αποκαλύπτει ότι το Εργαστήριο της Wuhan έκανε συλλογή με τους πιο θανατηφόρους ιούς του πλανήτη!


Νέες αποκαλύψεις για το τι συνέβαινε με τους κορωνοϊούς νυχτερίδων στο αμφιλεγόμενο εργαστήριο ιολογίας της Wuhan στην Κίνα, το οποίο χρηματοδοτούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, κάνει ένα νέο βιβλίο από την πολύ γνωστή Αυστραλέζα δημοσιογράφο Sharri Markson, πρώην συντάκτρια της Daily Telegraph και νυν του The Australian.
Σύμφωνα με το «What Really Happened in Wuhan: The Cover -Ups, the Conspiracies and the Classified Research» («Τι πραγματικά συνέβη στη Wuhan: Οι συγκαλύψεις, οι συνωμοσίες και οι απόρρητες έρευνες»), το Ινστιτούτο ιολογίας δημιουργούσε για καιρό βάση δεδομένων δυνητικά θανατηφόρων ιών με τη βοήθεια της Shi Zhengli, γνωστής ως «γυναίκα-νυχτερίδα».


Η Zhengli, η οποία ως γνωστόν απέκτησε το παρατσούκλι της ασχολούμενη για χρόνια με νυχτερίδες από απομονωμένες σπηλιές, είχε συγκεντρώσει 19.000 δείγματα ενώ ήταν στη Wuhan, με 2.481 από αυτά να περιέχουν κορωνοϊούς. Το project ήταν μέρος της κινεζικής έκδοσης του προγράμματος Global Virome Project (GVP) που υποτίθεται ότι ήταν μια διεθνής συλλογική προσπάθεια για τον εντοπισμό εντός 10 ετών όλων των ιών του πλανήτη που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πανδημία ή επιδημία σε ανθρώπους.



Ωστόσο, όπως επιβεβαιώνει και το βιβλίο της Marckson, κατά τη διάρκεια επίσκεψης τους στο Ινστιτούτο, τον Μάρτιο του 2018, ο Αμερικανός διπλωμάτης Rick Switzer και ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στην Κίνα, Jamie Fouss, διαπίστωσαν ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι είχαν ξεκινήσει ένα δικό τους, ανεξάρτητο πρόγραμμα «σε ένα εργαστήριο με κακές πρακτικές ασφάλειας και χωρίς αμερικανική επίβλεψη». Όπως αναφέρεται, σε τηλεφωνικό μήνυμα που στάλθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Απρίλιο του 2018, ο Switzer είχε καταστήσει σαφές ότι αυτό συνέβαινε ενώ τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Δρ. Anthony Fauci, χρηματοδοτούσαν την έρευνα που περιελάμβανε πειραματισμούς με κορωνοϊούς.

Το μήνυμα ανέφερε ότι «το NIH είναι σημαντικός χρηματοδότης, μαζί με το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών της Κίνας, της έρευνας Sars στο Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan». Ο ίδιος προσέθετε -προς ενημέρωση- ότι «τον τελευταίο χρόνο, το ινστιτούτο φιλοξένησε επίσης επισκέψεις από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών και ειδικούς από το Ιατρικό Παράρτημα του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Galveston». Το παράρτημα του Galveston εκπαίδευσε επίσης τεχνικούς εργαστηρίων της Wuhan, ενώ το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ μόλις είχε τελειώσει ένα εργαστηριακό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Wuhan στην πόλη Shenzhen, στο οποίο συμμετείχαν 40 επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Αλλά παρά τη βοήθεια των ΗΠΑ όσον αφορά τη χρηματοδότηση και την εκπαίδευση του εργαστηρίου και των τεχνικών της Wuhan, λίγοι διεθνείς ερευνητές ήταν ευπρόσδεκτοι να εργαστούν στο εσωτερικό της εγκατάστασης. «Αξιωματούχοι του Ινστιτούτου δήλωσαν ότι θα υπάρχει “περιορισμένη διαθεσιμότητα” για ξένους και ντόπιους επιστήμονες που θα περάσουν από την απαραίτητη διαδικασία έγκρισης για την έρευνα στο εργαστήριο», ανέφερε μεταξύ άλλων το μήνυμα του Switzer.

Στο βιβλίο της, η Markson αναφέρει ότι «επομένως, ένα εργαστήριο που εργαζόταν με τα πιο θανατηφόρα παθογόνα που ήταν γνωστά στην ανθρωπότητα είχε ουσιαστικά διακόψει τη συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα».



Shi Zhengli

Όταν εμφανίστηκε η πανδημία του κορωνοϊού στα τέλη του 2019, το έργο του εργαστηρίου και ειδικότερα της Zhengli τέθηκε υπό έντονη κριτική, με πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του τότε προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, να δηλώνουν ότι το ινστιτούτο της Wuhan ήταν η πηγή της πανδημίας της Covid-19. Η Zhengli απάντησε στους παραπάνω ισχυρισμούς τον Φεβρουάριο του 2020, λέγοντας: «Όσοι πιστεύετε και διαδίδετε φήμες, κλείστε το βρόμικο στόμα σας». Σε μια ανάρτηση της στο WeChat, την έκδοση του Twitter της Κίνας, πρόσθεσε ότι η Covid-19 ήταν «η τιμωρία της φύσης για τις απολίτιστες συνήθειες της ζωής των ανθρώπων». Πρόσθεσε: «Εγώ, η Shi Zhengli, ορκίζομαι στη ζωή μου για να εγγυηθώ ότι δεν έχει καμία σχέση με το εργαστήριό μας».



Όπως αναφέρεται και στο βιβλίο της Markson, η Κινέζα επιστήμονας φέρεται να διεξήγαγε αμφιλεγόμενες έρευνες «κέρδους λειτουργίας» («Gain of Function»), μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια να γίνουν οι ιοί πιο μολυσματικοί και θανατηφόροι προκειμένου να τους μελετήσουν. Ο συγκεκριμένος τύπος έρευνας έχει πραγματοποιηθεί για χρόνια από ερευνητές σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι λένε ότι βοηθά στη μελέτη των πανδημιών ανιχνεύοντας ιούς που μπορούν να γίνουν μολυσματικοί για τον άνθρωπο, επιτρέποντάς τους να ξεκινήσουν προληπτικά έρευνες για εμβόλια και φάρμακα.



Ωστόσο, μία Ομάδα Εργασίας του πανεπιστημίου του Cambridge, αποτελούμενη από 200 επιστήμονες, είχε εκδώσει μία επιστολή το 2014 προειδοποιώντας για τους κινδύνους που ενέχει αυτό ο τύπος της έρευνας. «Η εργαστηριακή δημιουργία εξαιρετικά μεταδοτικών, νέων στελεχών επικίνδυνων ιών, ειδικά για τη γρίπη, εγκυμονεί σημαντικά αυξημένους κινδύνους. Μία τυχαία μόλυνση σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα μπορούσε να προκαλέσει εστίες που θα ήταν δύσκολο ή αδύνατο να ελεγχθούν. Ιστορικά, τα νέα στελέχη της γρίπης, μόλις εδραιώσουν τη μετάδοση στον ανθρώπινο πληθυσμό, θα έχουν μολύνει το ένα τέταρτο ή περισσότερο του παγκόσμιου πληθυσμού μέσα σε δύο χρόνια».



Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan

Οι ΗΠΑ μάλιστα σταμάτησαν τον συγκεκριμένο τύπο έρευνας σε 22 τομείς το 2014, με τον Λευκό Οίκο να λέει σε δήλωσή του στις 17 Οκτωβρίου εκείνου του έτους: «Κατά τη διάρκεια αυτής της παύσης, η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα χρηματοδοτήσει κανένα νέο έργο που να περιλαμβάνει αυτά τα πειράματα και σταματά να ενθαρρύνει όσους πραγματοποιούν αυτό το είδος εργασίας, είτε χρηματοδοτείται σε ομοσπονδιακό επίπεδο είτε όχι, ενώ επανεκτιμώνται οι κίνδυνοι και τα οφέλη».

Ωστόσο, η παύση των ερευνών Gain of Function στις ΗΠΑ άρθηκε το 2017. Ένα χρόνο αργότερα, το εργαστήριο της Wuhan ξεκίνησε να εργάζεται με ζωντανούς ιούς. Πριν από την πανδημία, μόνο δύο εργαστήρια στον κόσμο διεξήγαγαν πειράματα βελτίωσης της λειτουργίας τους σε κορωνοϊούς, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου ιολογίας της μεγάλης κινεζικής πόλης.

kourdistoportocali.com
Σχόλια