Χάκερ από τη Νέα Μάκρη «χτύπησε» τη NASA


Μια αδυναμία έδωσε στον «KidBoy Relos» την δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης σε εξυπηρετητή του Goddard Space Flight center της NASA.

Οι κωδικοί που άντλησε απομακρυσμένα έδιναν πρόσβαση στο Γραφείο Καινοτομιών και Επικοινωνίας του διαστημικού κέντρου Goddard. σε υποσύνδεσμο της ιστοσελίδας που αναφερόταν σε βραβεία Spin-off εταιρειών.

Για την επίτευξη της απομακρυσμένης πρόσβασης χρησιμοποίησε όπως μας ενημερώνει τον κωδικό χρήστη με στοιχεία User: bnewhall (ο κωδικός είναι στην διάθεση της συντακτικής ομάδας και έχει επιβεβαιωθεί).

Η συντακτική ομάδα του techwar.gr διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη αδυναμία είχε εντοπιστεί και από Άραβες hackers και είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο μερικές ημέρες πριν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του 39χρονου «KidBoy Rellos» που έχει καταγωγή από την Κρανιά και κάτοικος της Νέας Μάκρης όπως επιθυμεί να τονίσουμε, «αν και νεοεμφανιζόμενος στον κόσμο του hacking έχω στοχοποιήσει site υψηλής επισκεψιμότητας και θα κοινοποιήσω αδυναμίες που προκαλούν διαρροή δεδομένων και όχι απλά XSS».

Η ιστοσελίδα που δέχτηκε την επίθεση είναι αυτή την στιγμή εκτός λειτουργίας.

Μπορεί η αδυναμία που εντόπισε ο Έλληνας hacker να μην είναι εξαιρετικά δύσκολη στην ανεύρεσή της, αποδεικνύει για άλλη μια φορά όμως ότι ακόμα και οι ιστοσελίδες οργανισμών και κυβερνητικών υπηρεσιών υψίστης ασφάλειας σε όλο τον κόσμο δεν διαθέτουν τα κατάλληλα αντίμετρα αντιμετώπισης εναντίον ακόμα και απλών μεθόδων που χρησιμοποιούν hackers.

news.marathonpress.gr

Σχόλια