Reuters: Κλιμακώνεται η ένταση στο Ιντλίμπ … Η Τουρκία παίρνει θέση πολέμου στο Αφρίν

Ένταση σε Ιντλίμπ και Αφρίν παραμονές της συνάντησης Πούτιν – Ερντογάν Τις τελευταίες μέρες η Ρωσία ενέτεινε τις αεροπορικές επιδρομές της σε πόλεις


Ένταση σε Ιντλίμπ και Αφρίν παραμονές της συνάντησης Πούτιν – Ερντογάν

Τις τελευταίες μέρες η Ρωσία ενέτεινε τις αεροπορικές επιδρομές της σε πόλεις και χωριά που κατέχει ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, ενώ ένταση υπάρχει και στο Αφρίν, όπου ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν χθες τα χωριά γύρω από το Αφρίν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την περιοχή, η Ρωσία αύξησε τις αεροπορικές επιδρομές της στις βορειοδυτικές περιοχές, την τελευταία περιοχή που κατέχει η αντιπολίτευση στη Συρία, και ότι η Τουρκία πήρε θέση μάχης και έστειλε δυνάμεις υποστήριξης στο Ιντλίμπ και το Αφρίν.

Στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν δύο ημέρες πριν από τη συνάντηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι στις 29 Σεπτεμβρίου, σχετικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι η Ρωσία στόχευσε χωριά γύρω από το Αφρίν.

Σύμφωνα με τα νέα στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, πηγές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον πέντε μαχητές σκοτώθηκαν και 12 πολίτες τραυματίστηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας.

Ο ταγματάρχης Youssef Hamoud, εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που υποστηρίζεται από την Τουρκία, δήλωσε: “Καθώς η Ρωσία αύξησε τις επιθέσεις αυτή την εβδομάδα, αυτές οι αεροπορικές επιθέσεις ξεκίνησαν από την περιοχή Ιντλίμπ και επεκτάθηκαν κατά μήκος των συνόρων στο βόρειο τμήμα του Χαλεπίου”.

Πέρυσι, σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι που ζούσαν στην Ιντλίμπ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των ρωσικών επιθέσεων που έγιναν σε συνεργασία με τον συριακό στρατό. Αργότερα, η Ρωσία και η Τουρκία συναντήθηκαν και αυτές οι επιθέσεις σταμάτησαν. Την Τετάρτη, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν ξανά για να συζητήσουν αυτό το ζήτημα.

Οι διοικητές των μονάδων, ενεργώντας μαζί με τον τουρκικό στρατό, δήλωσαν ότι η Τουρκία έστειλε μεγάλο αριθμό στρατιωτών στην περιοχή τις τελευταίες δύο εβδομάδες και έδειξε την αποφασιστικότητά της να αποτρέψει επίθεση στην περιοχή ενισχύοντας δεκάδες βάσεις που διαθέτει στην περιοχή.

“Ο τουρκικός στρατός έχει ενισχύσει όλες τις στρατιωτικές βάσεις που διαθέτει στην περιοχή του Ιντλίμπ και του Αφρίν. Τεθωρακισμένα οχήματα, στρατιώτες και εξοπλισμός έχουν αποσταλεί στην περιοχή για να λάβουν θέση μάχης”, δήλωσε ο Χαμούτ.

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι στρατιωτική αυτοκινητοπομπή, συμπεριλαμβανομένων τουρκικών εκτοξευτών ρουκετών και αρμάτων, πέρασε στη Συρία το βράδυ του Σαββάτου και εθεάθη να κατευθύνεται προς το Τζαμπάλ αλ Ζάουγια, όπου βρίσκονται οι τουρκικές βάσεις.

ΠΗΓΗ: REUTERS
Σχόλια