Στα 60 εκατ. ευρώ η συνεισφορά της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια στην οικονομία

Στα 60 εκατ ευρώ φτάνει η οικονομική συνεισφορά στην τοπική οικονομία από τη λειτουργία, κάθε δύο χρόνια, της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια.


Στα 60 εκατ ευρώ φτάνει η οικονομική συνεισφορά στην τοπική οικονομία από τη λειτουργία, κάθε δύο χρόνια, της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια.

Σύμφωνα με μετρήσεις των διοργανωτών, ο τζίρος αυτός δημιουργείται από δαπάνες των εκθετών για να στήσουν περίπτερα στην έκθεση, από τις συναντήσεις που διοργανώνονται μέσα και έξω από την έκθεση, τις εταιρικές εκδηλώσεις που είναι εκατοντάδες, από τη διαμονή στα ξενοδοχεία και φυσικά από την κατανάλωση στα εστιατόρια.

Σύμφωνα με στοιχεία της Oxford Economics του 2019, σε παγκόσμια κλίμακα κάθε εκθέτης δαπανά 25.600 ευρώ ή 3.343 ευρώ το τ.μ.

Στην έκθεση Ποσειδώνια έχουμε 3.600 εκθέτες και 4.500 επισκέπτες καθώς και περισσότερους από 1.500 συνεργάτες των εκθετών. Μέση διάρκεια παραμονής των εκθετών στην Αθήνα, είναι επτά ημέρες και των επισκεπτών είναι τέσσερις.

Επιπλέον μετά το τέλος των Ποσειδωνίων, μεγάλος είναι ο αριθμός των επισκεπτών από το εξωτερικό που επιλέγουν να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές στη χώρα μας.

Η προγραμματισμένη για το 2020 έκθεση αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας, με τα Ποσειδώνια να επιστρέφουν δυναμικά τον Ιούνιο του 2022.

Σημειώνεται ότι τα Ποσειδώνια έχουν καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας με το σύνολο του ελληνικού εφοπλισμού  που ελέγχει τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο.

naftemporiki.gr

Σχόλια