Bitcoin -Ξεπέρασε τα 57.000 δολάρια, ενισχύεται κατά 31% από τις αρχές του μήνα

Σε ανοδική πορεία το δημοφιλές κρυπτονόμισμα με αρκετούς επενδυτές να αναμένουν να αγγίξει νέα επίπεδα ρεκόρ


 Σε ανοδική πορεία το δημοφιλές κρυπτονόμισμα με αρκετούς επενδυτές να αναμένουν να αγγίξει νέα επίπεδα ρεκόρ

Πάνω από τα 57.000 δολάρια βρέθηκε το Bitcoin τη Δευτέρα, συνεχίζοντας το ράλι ανόδου των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα σημείωσε κέρδη της τάξης του 3% και διαμορφώθηκε στα 57.597,60 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία του Coin Metrics. Άνοδο της τάξης του 2% καταγράφει και το Ether , καθώς ανήλθε στα 3.599,22 δολάρια.

Η επιστροφή στα υψηλά επίπεδα τιμών οφείλεται στην προσδοκία ότι τα Futures του Διαπραγματεύσιμου Αμοιβαίου Κεφαλαίου  Bitcoin, θα εγκριθούν σύντομα, ενώ επιπλέον στελέχη της Fed και της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχουν δηλώσει ότι δεν υπάρχει πρόθεση να απαγορευτεί το δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα, σημειώνει η Ned Davis Research (NDR).

«Το Bitcoin θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ο προτιμώμενος αντισταθμιστικός πληθωρισμός, εάν το δολάριο και τα πραγματικά επιτόκια αυξάνονται», είπε στο CNBC, ο Πάτ Τσόσικ από την NDR.

Από τις αρχές του μήνα το κρυπτονόμισμα έχει ενισχυθεί κατά 31% και 98% από την αρχή του έτους, δημιουργώντας σε αρκετούς επενδυτές την προσδοκία ότι θα φτάσει σε καινούριο επίπεδο ρεκόρ όλων των εποχών.Αν και η NDR σημειώνει ότι το bitcoin τείνει να διορθώνεται κάθε 40 ημέρες, κατά μέσο όρο.

ot.gr

Σχόλια