Στο στόχαστρο των Ρώσων χάκερς οι Τσέχοι «Πειρατές»

Πριν από οκτώ μήνες, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το Τσέχικο Κόμμα των Πειρατών (Πράσινοι/EFA) και οι εταίροι του συνασπισμού «Δήμαρχοι και Ανεξάρτητ


 Πριν από οκτώ μήνες, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το Τσέχικο Κόμμα των Πειρατών (Πράσινοι/EFA) και οι εταίροι του συνασπισμού «Δήμαρχοι και Ανεξάρτητοι» (ΕΛΚ) θα μπορούσαν να πάρουν περισσότερο ποσοστά από το 25% των ψήφων.

Αλλά την παραμονή των κοινοβουλευτικών εκλογών στην Τσεχία, αγωνίζονται να φτάσουν το 20%. Σύμφωνα με τα «Τσέχικα Ξωτικά» - μια οργάνωση που μάχεται ενάντια στην παραπληροφόρηση - οι Πειρατές έγιναν ο κύριος στόχος εκστρατειών παραπληροφόρησης, κάτι που όπως φαίνεται θα επηρεάσει τη συνολική υποστήριξή τους από την τσεχική κοινωνία και πιθανότατα και το εκλογικό τους αποτέλεσμα.

«Τα "Τσεχικά Ξωτικά" μαζί με άλλες υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούν πριν από τις εκλογές τη μαζική υποστήριξη για τον Μπάμπις και τις επιθέσεις στους Πειρατές από ολόκληρη τη φιλορωσική σκηνή παραπληροφόρησης», ανέφερε η οργάνωση.

Η οργάνωση προειδοποίησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Τσεχικό Πειρατικό Κόμμα και οι ΗΠΑ είναι μεταξύ των κύριων στόχων παραπληροφόρησης. «Οι πειρατές έπρεπε να αντιμετωπίσουν πολλά ψέματα και μη λογικές επιθέσεις από τον Αντρέι Μπάμπις», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μαρσέλ Κολαγιά (Πειρατές, Πράσινοι) στο EURACTIV.cz.

Πρόσθεσε ότι πολλοί Τσέχοι πολίτες εμπιστεύονται «αλυσιδωτά γράμματα», ένα αγαπημένο εργαλείο που χρησιμοποιείται στη σκηνή παραπληροφόρησης της Τσεχίας. «Ο Αντρέι Μπάμπις τρόμαξε τους Τσέχους πολίτες όταν τους είπε ότι οι πειρατές θέλουν να περάσουν την εξουσία στις Βρυξέλλες», εξήγησε ο Κολαγιά.

Σε βίντεο που δημοσιεύονται από τον Τσέχο πρωθυπουργό, εκφράζονται προειδοποιήσεις κατά του ρόλου των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και συζητούνται θέματα, όπως η ασφάλεια ή η μετανάστευση.

Ενώ οι Τσέχοι Πειρατές υποστηρίζουν την αρχή της ειδικής πλειοψηφίας στην ΕΕ σε θέματα φορολογίας ή εξωτερικής πολιτικής, ο Μπάμπις θέλει να διατηρήσει το βέτο του. Στην προεκλογική εκστρατεία του πρωθυπουργού, η θέση της Τσεχίας στην ΕΕ είναι μεταξύ των βασικών θεμάτων.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι θα προστατεύσει την τσεχική κυριαρχία από την επιρροή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Μπάμπις επιδιώκει ωστόσο να παρουσιαστεί και ο ίδιος ως στόχος παραπληροφόρησης.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ισχυρίστηκε ότι τα λεγόμενα «Pandora Papers», τα οποία διέρρευσαν πληροφορίες για τον μυστικό πλούτο του, βγήκαν σκόπιμα πριν από τις εκλογές της Τσεχίας που θα διεξαχθούν από τις 8 έως τις 9 Οκτωβρίου.

Πηγή: Euractiv

naftemporiki.gr

Σχόλια