ΠΑΝΆΡΧΑΙΑ ΦΥΣΙΚΉ ΔΎΝΑΜΗ

Έτσι έμοιαζε ο ουρανός πάνω από τη Ρώμη στις 22 Φεβρουαρίου 2018: χιλιάδες ψαρώνια της οικογένειας Sturnidae μετέτρεψαν τον ουρανό σαν τα χιονάκια μι


Έτσι έμοιαζε ο ουρανός πάνω από τη Ρώμη στις 22 Φεβρουαρίου 2018: χιλιάδες ψαρώνια της οικογένειας Sturnidae μετέτρεψαν τον ουρανό σαν τα χιονάκια μιας τηλεόρασης.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, έως και 4 εκατομμύρια πουλιά κατεβαίνουν στη Ρώμη κάθε χρόνο, ελκυσμένα από τη σχετική ζεστασιά της πόλης σε σύγκριση με τις γειτονικές περιοχές.

Το ότι μετατρέπουν την αιώνια πόλη σε σκηνικό ταινίας επιστημονικής φαντασίας είναι η μικρότερη ανησυχία του ρωμαϊκού πληθυσμού για τα μικροσκοπικά πουλιά. 

Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι ότι με τις ακαθαρσίες τους καλύπτουν δρόμους, κτίρια, αυτοκίνητα και δέντρα με παχιά στρώματα βρώμικου λιπαρού υλικού.

Τα τελευταία χρόνια, οι Ρωμαίοι αγωνίζονται να βρουν έναν τρόπο να ελέγξουν τα σμήνη από πουλιά, αφού τα γεράκια, τα φυσικά αρπακτικά τους, δεν καταφέρνουν να τα αντιμετωπίσουν. 
Αυτός είναι ο κύριος λόγος της συμπεριφοράς τους με αυτό τον τρόπο.

Έτσι, ενώ αυτό το φαινόμενο φαίνεται να είναι μια σκηνή τρόμου από το πλημμυρισμένο τεχνολογικό μέλλον, είναι στην πραγματικότητα ένα κατάλοιπο μιας πανάρχαιας φυσικής δύναμης, που χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι τίποτα που οι άνθρωποι επινοούν δεν μπορεί ποτέ να είναι πιο τρομακτικό από αυτό που έχει ήδη κάνει η φύση.

Φωτογραφία-GucciKrane/Reddit

Γεωδίφης
Σχόλια