Έντονες μάχες στο Σεβεροντόνετσκ, κίνδυνος επιδημίας χολέρας στη Μαριούπολη-Ζελένσκι: Ο επόμενος χειμώνας, ο πιο δύσκολος των τελευταίων 30 ετών

Ο επόμενος χειμώνας θα είναι «ο πιο δύσκολος» των τελευταίων τριών δεκαετιών από τότε που η Ουκρανία κέρδισε την ανεξαρτησία, προειδοποίησε ο πρόεδρος



Ο επόμενος χειμώνας θα είναι «ο πιο δύσκολος» των τελευταίων τριών δεκαετιών από τότε που η Ουκρανία κέρδισε την ανεξαρτησία, προειδοποίησε ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky, ο οποίος μίλησε για την απειλή μιας ενεργειακής κρίσης λόγω της εισβολής της Ρωσίας.

Οι μάχες μαίνονται στο Σεβεροντόνετσκ, ενώ άλλες πόλεις στο Ντονμπάς βρίσκονται υπό συνεχείς αεροπορικές επιδρομές. Δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies δείχνουν ότι τουλάχιστον δύο νοσοκομεία στο Severodonetsk και την πόλη Rubijne χτυπήθηκαν.

Τα πτώματα περισσότερων από 200 στρατιωτών επαναπατρίστηκαν στην Ουκρανία, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν οι «ηρωικοί υπερασπιστές» του εργοστασίου χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη, δήλωσαν οι ουκρανικές αρχές. Στη Μαριούπολη υπάρχει κίνδυνος επιδημίας χολέρας λόγω των πτωμάτων και των σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη.


nationalpost.com.cy

Σχόλια