Θέμα παραμονής του Ν.Παναγιωτόπουλου στην θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας: Κυβερνητικοί κύκλοι διαχωρίζουν την θέση τους


Δεν είναι τυχαίο ότι το Μαξίμου “νίπτει τας χείρας του” αναφορικά με τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ:

Συγκεκριμένα για πρώτη φορά μετά τον Β΄ΠΠ ένας υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγορεί δημοσίως τα Επιτελεία για «συνεχή διαρροή πληροφοριών προς τον εχθρό» λέγοντας με θράσος ότι «Θα εγείρει θέμα στους Αρχηγούς των Επιτελείων γιατί το σύστημα πληροφοριών μοιάζει με ελβετικό τυρί»!

Είπε επί λέξει: «Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Η άσκηση αντικατασκοπείας δεν έχει νόημα. Είναι πρόβλημα. Το συζητάνε όλοι στα καφενεία. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Προς Θεού. Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των ΕΔ δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο»!

Είναι χαρακτηριστικό για το πόσο βαρύ είναι το κλίμα, από το γεγονός ότι σήμερα ο υπουργός δεν πήγε στο ΥΠΕΘΑ, αλλά το κυριότερο είναι ότι έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση με τις πρωτοφανείς δηλώσεις του.

Εξίσου μεγάλο ζήτημα υπάρχει και με τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων και κυρίως με τους Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ καθώς εξίσου σημαντικά βαρύνονται από ευθύνες για τα όσα ελέχθησαν. Αν ισχύουν τα όσα ακούστηκαν τότε θα πρέπει να παραιτηθούν.

Αν υπάρξει ζήτημα αντικατάστασης του Ν.Παναγιωτόπουλου τότε θα αναζητηθεί κάποιος με προϋπάρχουσα εμπειρία στο υπουργείο Άμυνας.

Pronews.gr

Σχόλια