Τα πρώτα ρωσικά διαβατήρια εκδόθηκαν στη Μελιτόπολη και τη Χερσώνα


Τα πρώτα ρωσικά διαβατήρια εκδόθηκαν στη Μελιτόπολη και τη Χερσώνα σε όσους έλαβαν τη ρωσική υπηκοότητα. Αυτό αναφέρθηκε στο TASS το Σάββατο στις στρατιωτικές-πολιτικές διοικήσεις των περιοχών  Ζαπορόζιε και Χέρσον, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Tass.

«Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η τελετή έκδοσης των πρώτων ρωσικών διαβατηρίων στη Μελιτόπολη», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Ζαπορόζιε. 

Όπως ανέφερε έως τις 6 Ιουνίου, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι στην περιοχή Ζαπορόζιε είχαν υποβάλει αίτηση για ρωσική υπηκοότητα. Μέχρι στιγμής, υπάρχει μόνο ένα κέντρο λήψης εγγράφων για εγγραφή ρωσικής υπηκοότητας στην περιοχή,  που βρίσκεται στη Μελιτόπολη.

Την παραμονή του εορτασμού της Ημέρας της Ρωσίας, 23 κάτοικοι της Χερσώνας έλαβαν επίσης ρωσικά διαβατήρια, αναφέρει το TASS.

«Όλοι οι σύντροφοί μας στη Χερσώνα θέλουν να πάρουν διαβατήρια και υπηκοότητα [της Ρωσικής Ομοσπονδίας] το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Σάλντο, επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Χερσώνας, κατά τη διάρκεια της τελετής παρουσίασης εγγράφων.

Στις 25 Μαΐου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο θα λειτουργήσει μια απλοποιημένη διαδικασία αίτησης για απόκτηση ρωσικής υπηκοότητας για τους κατοίκους των περιοχών Ζαπορόζιε και Χέρσον της Ουκρανίας. 

Μέχρι τη στιγμή αυτή, υπάρχουν ήδη εκατοντάδες αιτήσεις για απόκτηση ρωσικού διαβατηρίου από κατοίκους της περιοχής Χέρσον.

The Hellenic Information Team




Σχόλια