Γερμανία: Σημαντική αύξηση των συντάξεων που καταβάλλονται σε χώρες του νότου

Ο αριθμός των συντάξεων που καταβάλλονται στο εξωτερικό έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία 20 χρόνια: κατά 37 τοις εκατό. Η ασφαλιστική εταιρεία συν


Ο αριθμός των συντάξεων που καταβάλλονται στο εξωτερικό έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία 20 χρόνια: κατά 37 τοις εκατό.

Η ασφαλιστική εταιρεία συντάξεων πληροφόρησε για τις τρέχουσες τάσεις στον τομέα των συντάξεων σε συνάντηση ομοσπονδιακών εκπροσώπων στο Φράιμπουργκ αυτήν την Τετάρτη.

Ωστόσο, κάποιες λεπτομέρειες ήταν ήδη γνωστές από πριν.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντλούν τις συντάξεις τους στο εξωτερικό: τα τελευταία 20 χρόνια, ο αριθμός των συντάξεων που καταβάλλονται στο εξωτερικό έχει αυξηθεί κατά περίπου 37 τοις εκατό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα στατιστικών στοιχείων της γερμανικής συνταξιοδοτικής ασφάλισης, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Σύμφωνα με αυτό, πέρυσι καταβλήθηκαν περίπου 1,72 εκατ. συντάξεις στο εξωτερικό.

Ένας λόγος για αυτό είναι ότι οι μετανάστες που εργάζονταν στη Γερμανία τώρα ολοένα και περισσότερο φθάνουν στην ηλικία συνταξιοδότησης και έχουν επιστρέψει στη χώρα τους.

Αυτό είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Pension Insurance, Jens Dirk Wohlfeil.

Αυξήθηκαν οι καταβολές σε χώρες της νότιας Ευρώπης

Οι περισσότεροι από αυτούς τους εργαζόμενους προέρχονται από χώρες όπως η Ιταλία , η Ισπανία , η Ελλάδα , η πρώην Γιουγκοσλαβία και η Τουρκία.

Πολλοί από αυτούς μετακόμισαν στη Γερμανία τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, είπε ο Wohlfeil.

Γερμανοί λαμβάνουν τη σύνταξή τους στο εξωτερικό

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, περίπου το 13 τοις εκατό των ξένων συντάξεων καταβάλλονται σε Γερμανούς που ζουν στο εξωτερικό.

Το μερίδιό τους αυξήθηκε κατά σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε 20 χρόνια. Οι περισσότεροι από τους συνταξιούχους λαμβάνουν τη σύνταξή τους στην Αυστρία (πάνω από 26.000), ακολουθούμενες από την Ελβετία (κάτι λιγότερο από 26.000) και τις ΗΠΑ (περίπου 22.000).

spiegel.de

The Hellenic Information Team
Σχόλια