Ο Ερντογάν αμφιβάλλει ότι οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα στρέφονται εναντίον της Ρωσίας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφέβαλλε ότι οι αμερικανικές βάσεις που αναπτύσσονται στην Ελλάδα στρέφονται κατά της Ρωσίας, αναφέρει το ρω




Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφέβαλλε ότι οι αμερικανικές βάσεις που αναπτύσσονται στην Ελλάδα στρέφονται κατά της Ρωσίας, αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Σημείωσε ότι στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί εννέα στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ. Ενάντια σε ποιους έχουν αναπτυχθεί; Λένε ότι είναι εναντίον της Ρωσίας. Αλλά δεν θα το χάψουμε», είπε ο Τούρκος ηγέτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα μετά τις διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο .

Επιπλέον, ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης του πρότεινε να διαπραγματευτεί μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας χωρίς τη συμμετοχή τρίτων χωρών. Ωστόσο, δύο εβδομάδες αργότερα, ο Έλληνας πολιτικός εμφανίστηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ , όπου εκφώνησε ομιλία με αντιτουρκική ρητορική, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.





Μάλιστα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την Ελλάδα για το απαράδεκτο μιας εχθρικής στάσης προς τη χώρα του.

«Για τους φίλους, είμαστε φίλοι, αλλά αυτές [οι ελληνικές αρχές] πρέπει να γνωρίζουν ότι θα απαντήσουμε επαρκώς σε όσους μας κοιτάζουν με τα μάτια ενός εχθρού», εκτίμησε ο Τούρκος πρόεδρος τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.

lenta.ru
The Hellenic Information Team
Σχόλια