Επιχείρηση απατεώνων του κύκλου του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Ονόματα που είναι στο περιβάλλον του προέδρου του AKParti και της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν εμπλέκονται στη μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρονικής απάτης τ


Ονόματα που είναι στο περιβάλλον του προέδρου του AKParti και της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν εμπλέκονται στη μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρονικής απάτης των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ.

Συνελήφθησαν τρεις Τούρκοι, που εντοπίστηκαν στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ την περασμένη εβδομάδα.

Οι Τούρκοι συνελήφθησαν με πλαστά εξαρτήματα υπολογιστών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και συγκαταλέγονται στη στενή ομάδα εργασίας του Ερντογάν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που ετοίμασε η Εισαγγελία του Νιούαρκ, το περιστατικό, το οποίο παρουσιάζεται ως μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις απάτης στην ιστορία των ΗΠΑ, εξελίχθηκε ως εξής:

Οι αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν σε αποθήκη στο Woodland Park του Νιου Τζέρσεϊ και κατάσχεσαν ψηφιακές συσκευές αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο 35χρονος Μούσα Καραμάν (Musa Karaman) συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, ενώ ο σύντροφος του Καραμάν, Ισραφίλ Ντέιβιντ Ντεμίρ (İsrafil David Demir), και ένα άλλο άτομο που δεν κατονομάζεται, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας.

Ενώ ο Καραμάν αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή της δίκης με εγγύηση 300 χιλιάδων δολαρίων, χιλιάδες προϊόντα στην αποθήκη κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το εύρος της διαφθοράς είναι περίπου 17,5 εκατομμύρια δολάρια.

Έγινε γνωστό ότι πέρυσι είχε υποβληθεί μήνυση εναντίον του άλλου κατηγορούμενου Ντεμίρ με την ίδια κατηγορία και ο Ντεμίρ αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή της δίκης με εγγύηση 300 χιλιάδων δολαρίων.


Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών και πρόστιμο διπλάσιο των προϊόντων του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις πηγές της εισαγγελίας, διαπιστώθηκε ότι ο Μούσα Καραμάν και ο Ισραφίλ Ντέιβιντ Ντεμίρ και ένας άλλος άγνωστος συνεργάτης αγόρασαν πλαστές συσκευές της CISCO, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες ηλεκτρονικών στις ΗΠΑ, από την Κίνα και τύπωσαν πάνω τους πλαστογραφημένες ετικέτες.

Η διαδικασία που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017 και συνεχίστηκε μέχρι τον Μάιο του 2021.

Σύμφωνα με την αλληλογραφία, τραπεζικές αποδείξεις και τηλεφωνικά αρχεία στο κατηγορητήριο, ο Καραμάν και ο Ντεμίρ προμηθεύονταν πλαστά προϊόντα από διάφορα μέρη του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας για 4 χρόνια και τα πουλούσαν στην αγορά των ΗΠΑ ως αυθεντικό προϊόν CISCO.


Εγκάθετοι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Ο Ισραφίλ Ντέιβιντ Ντεμίρ, ένας από τους εταίρους της δόλιας εταιρείας, είναι ένας επιχειρηματίας γνωστός για την εγγύτητά του με τον Πρόεδρο Ερντογάν και την κυβέρνηση του AKP.


Ο Ισραφίλ Ντέιβιντ Ντεμίρ, ο συμπρόεδρος της Τουρκοαμερικανικής Εθνικής Διευθύνουσας Επιτροπής (TASC) που ιδρύθηκε από τον Ερντογάν στις ΗΠΑ, είναι εξέχουσα προσωπικότητα στις δραστηριότητες της κυβέρνησης του AKP στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Αν και η Τουρκοαμερικανική Διοικούσα Επιτροπή έχει δηλωθεί ως μη κυβερνητική οργάνωση, είναι γνωστή για τη λειτουργία της όπως οι επαρχιακές προεδρίες του AKP στις ΗΠΑ. Ο γιος της θείας του προέδρου Ερντογάν, Δρ Χαλίλ Μουτλού (Halil Mutlu), είναι μεταξύ των επικεφαλής της TASC, που οργάνωσε διαδηλώσεις ή οργανώσεις παράλληλες με τα προγράμματα της κυβέρνησης του AKP.

Rojava News

The Hellenic Information Team
Σχόλια