Πρίστινα: «Παρά την εμβάθυνση των σχέσεων, ο Δένδιας φροντίζει να μην εμφανίζεται με τη σημαία του Κοσόβου»


Παρά την πρόοδο των σχέσεων Ελλάδας-Κοσόβου, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκος Δένδιας, στην ανακοίνωση της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, Βιόσα Οσμάνι, επέλεξε να μην εμφανίσει τη σημαία του Κοσόβου στο επίσημο προφίλ του στο Twitter, γράφει η κοσοβάρικη Gazeta Express.

Δύο φωτογραφίες φαίνεται ότι έχουν κοπεί και η άλλη τραβήχτηκε σε εκείνο το κάδρο όπου δεν φαίνεται καθόλου η σημαία του Κοσσυφοπεδίου.

Η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που δεν έχει αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο. Όμως η Αθήνα έχει επιδείξει εποικοδομητική διπλωματία με το Κοσσυφοπέδιο.

Κατά την επίσκεψή του στο Κοσσυφοπέδιο, ο Δένδιας, εκτός από την Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Βιόσα Οσμάνι, συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό, Αλμπίν Κούρτι.

«Ο Έλληνας επικεφαλής διπλωμάτης μίλησε την Πέμπτη και για τη συνάντηση που είχε με τον Κούρτι, όπου πέρα ​​από την ευρωπαϊκή προοπτική και τον διάλογο Κοσόβου-Σερβίας, θέμα συζήτησης ήταν και η ενέργεια, γράφει η Express.

Το θέμα σχολιάζουν τα «Αλβανικά Καθημερινά Νέα» όπου αναφέρουν ότι ο Κούρτι είχε δείπνο με την Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και σημειώνει χαρακτηριστικά:


«Οι σχέσεις του Κοσσυφοπεδίου με την Ελλάδα γίνονται όλο και πιο στενές κάθε ημέρα. Είναι απόδειξη των καλών διμερών μας σχέσεων, αλλά και μια αναγνώριση των κοινών μας αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Είναι χαρά που δεχθήκαμε σε δείπνο χθες το βράδυ τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια», έγραψε ο Κούρτι.

The Hellenic Information Team

Σχόλια