Ιράν: Στέλνει ρωσικά αγαθά στην Ινδία μέσω νέου εμπορικού διαδρόμου

Η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία του Ιράν δήλωσε ότι ξεκίνησε την πρώτη της μεταφορά ρωσικών αγαθών στην Ινδία, ακολουθώντας έναν νέο εμπορικό διάδρομο,

 


Η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία του Ιράν δήλωσε ότι ξεκίνησε την πρώτη της μεταφορά ρωσικών αγαθών στην Ινδία, ακολουθώντας έναν νέο εμπορικό διάδρομο, δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος.

Το ρωσικό φορτίο αποτελείται από δύο εμπορευματοκιβώτια, βάρους 41 τόνων, τα οποία αναχώρησαν από την Αγία Πετρούπολη για το λιμάνι της Κασπίας Θάλασσας, το Αστραχάν, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν το Σάββατο, επικαλούμενο τον διευθυντή του ιρανορωσικού τερματικού σταθμού κοινής ιδιοκτησίας στο Αστραχάν, Ντάριους Τζαμάλι.

Το ρεπορτάζ δεν ανέφερε πότε έφυγε το φορτίο, ούτε έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα εμπορεύματα. Πάντως έκανε λόγο για αρχική «πιλοτική» μεταφορά μέσω του συγκεκριμένου διαδρόμου ο οποίος προβλέπει: Από το Αστραχάν, το φορτίο θα διασχίσει την Κασπία προς το βόρειο ιρανικό λιμάνι Ανζάλι και θα μεταφερθεί οδικώς στο νότιο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς στον Περσικό Κόλπο. Από εκεί θα φορτωθεί σε ένα πλοίο και θα σταλεί στο ινδικό λιμάνι Νάβα Σέβα, ανέφερε το IRNA.

Σύμφωνα με τον Τζαμάλι, τη μεταφορά συντονίζει και διαχειρίζεται ο κρατικός όμιλος Shipping Lines και τα περιφερειακά του γραφεία στη Ρωσία και την Ινδία και αναμένεται να διαρκέσει 25 ημέρες.

Από την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για τον πόλεμό στην Ουκρανία, οι Ιρανοί αξιωματούχοι επιθυμούσαν να αναβιώσουν ένα έργο που είχε «παγώσει» για την ανάπτυξη του λεγόμενου Διαμετακομιστικού Διαδρόμου Βορρά-Νότου που χρησιμοποιεί το Ιράν για να συνδέσει τη Ρωσία με τις ασιατικές εξαγωγικές αγορές. Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής που μπορεί να μεταφέρει εμπορεύματα που φτάνουν στα λιμάνια της Κασπίας Θάλασσας του Ιράν στο νοτιοανατολικό λιμάνι Τσαμπαχάρ.

sofokleous10.gr
Σχόλια