Το Ιράν δοκιμάζει νέο εμπορικό διάδρομο για τη μεταφορά ρωσικών αγαθών στην Ινδία


Η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία του Ιράν γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε την πρώτη της μεταφορά ρωσικών αγαθών στην Ινδία, χρησιμοποιώντας έναν νέο εμπορικό διάδρομο που διέρχεται από την Ισλαμική Δημοκρατία, όπως ανέφερε Ιρανός λιμενικός αξιωματούχος.

Το ρωσικό φορτίο αποτελείται από δύο ξύλινα κόντρα πλακέ εμπορευματοκιβώτια 12,192 μέτρων, βάρους 41 τόνων, τα οποία αναχώρησαν από την Αγία Πετρούπολη για το λιμάνι της Κασπίας Θάλασσας, το Αστραχάν, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ισλαμικής Δημοκρατίας το Σάββατο, επικαλούμενο τον Ντάριους Τζαμαλί, διευθυντή ενός ιρανορωσικού τερματικού σταθμού κοινής ιδιοκτησίας στο Αστραχάν.

Η έκθεση δεν ανέφερε πότε το φορτίο, το οποίο περιέγραψε ως αρχική πιλοτική μεταφορά για τη δοκιμή του διαδρόμου, ενώ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα αγαθά της αποστολής.

Από το Αστραχάν, το φορτίο θα διασχίσει όλο το μήκος της Κασπίας προς το βόρειο ιρανικό λιμάνι Aνζαλί και θα μεταφερθεί οδικώς στο νότιο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς στον Περσικό Κόλπο.

Από εκεί θα φορτωθεί σε ένα πλοίο και θα σταλεί στο ινδικό λιμάνι Νχάβα Σίβα, ανέφερε το IRNA.

Ο Τζαμάλι είπε ότι η μεταφορά συντονίζεται και τη διαχειρίζεται ο κρατικός Όμιλος Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Shipping Lines και τα περιφερειακά του γραφεία στη Ρωσία και την Ινδία και αναμένεται να διαρκέσει 25 ημέρες.

Από τότε που επιβλήθηκαν κυρώσεις στη Ρωσία για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, οι Ιρανοί αξιωματούχοι επιθυμούσαν να αναβιώσουν ένα σταματημένο έργο για την ανάπτυξη του λεγόμενου Διαμετακομιστικού Διαδρόμου Βορρά-Νότου που χρησιμοποιεί το Ιράν για να συνδέσει τη Ρωσία με τις ασιατικές εξαγωγικές αγορές.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τελικά την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής που μπορεί να μεταφέρει εμπορεύματα που φτάνουν στα λιμάνια της Κασπίας Θάλασσας του Ιράν στο νοτιοανατολικό λιμάνι Καμπαχάρ.

Πηγή: Alarabiya.net

Zougla.gr

Σχόλια