Κίνα: Δοκίμασε με επιτυχία διαστημική τεχνολογία για τη μετάδοση ηλιακής ενέργειας από τη Γη

Ένα μοντέλο μονάδας παραγωγής ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Xidian, που βρίσκεται στην κινεζική επαρχία Shaanxi, συλλαμβάνει την ηλιακή ενέργεια από μεγ

 


Κινέζοι ερευνητές δοκίμασαν με επιτυχία ένα μοντέλο τεχνολογικού συστήματος που θα μπορούσε να επιτρέψει την ασύρματη μετάδοση ηλιακής ενέργειας από το διάστημα στη Γη στο μέλλον.

Ένα μοντέλο μονάδας παραγωγής ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Xidian, που βρίσκεται στην κινεζική επαρχία Shaanxi, συλλαμβάνει την ηλιακή ενέργεια από μεγάλη απόσταση από το έδαφος, τη μετατρέπει σε δέσμες μικροκυμάτων και τη μεταδίδει μέσω του αέρα σε έναν επίγειο σταθμό λήψης, όπου μπορεί να μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια, αναφέρει το πρακτορείο Petra , το οποίο επικαλείται το Agerpres.

Ενώ το τρέχον μοντέλο επιτρέπει την αποστολή ενέργειας από μόλις 55 μέτρα από το έδαφος, οι ερευνητές ελπίζουν ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορεί να επεκταθεί ώστε να παρέχει ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες που βρίσκονται στην τροχιά της Γης.



Το πανεπιστήμιο ανέφερε σε δελτίο τύπου ότι η ερευνητική ομάδα πίσω από το μοντέλο είχε πρόσφατα πραγματοποιήσει δοκιμές μπροστά σε μια ομάδα εξωτερικών ειδικών, οι οποίοι επαλήθευσαν την επιτυχία του συστήματος στις 5 Ιουνίου.
Σχόλια