Αρχαιολογική σκαπάνη στο Περού

Μια σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε πρόσφατα στο Περού και συγκεκριμένα στην αρχαία πόλη Καν Καν, πρωτεύουσα του Βασιλείου Κίμου, σύμφωνα με σχ



Μια σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε πρόσφατα στο Περού και συγκεκριμένα στην αρχαία πόλη Καν Καν, πρωτεύουσα του Βασιλείου Κίμου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της περουβιανής κυβέρνησης.
Μια σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε πρόσφατα στο Περού και συγκεκριμένα στην αρχαία πόλη Καν Καν, πρωτεύουσα του Βασιλείου Κίμου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της περουβιανής κυβέρνησης. Το εύρημα είναι ένα εξαιρετικά διατηρημένο ξύλινο γλυπτό, από τα παλαιότερα που έχουν έρθει στο φως στη συγκεκριμένη τοποθεσία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων. Αυτές το τοποθετούν γύρω στο 600-800 μ.Χ., εποχή κατά την οποία άκμασε η πόλη, αποτελώντας ένα από τα πιο σημαντικά αστικά κέντρα της προκολομβιανής Νοτίου Αμερικής. Επιπλέον, το αγαλματίδιο επιβεβαιώνει την τελετουργική χρήση του κτιρίου μέσα στο οποίο βρέθηκε, προχωρώντας έτσι ακόμα περισσότερο την αρχαιολογική έρευνα σε μια περιοχή που δίνει σταθερά ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις σχετικά με το προαποικιακό παρελθόν της.

lifo.gr
Σχόλια