Η Τουρκία δωρίζει στην Αλβανία πάνω από ένα εκατομμύριο οθωμανικά έγγραφα

Η Τουρκία δώρισε πάνω από ένα εκατομμύριο οθωμανικά ψηφιακά έγγραφα, που περιέχουν δεδομένα για την Αλβανία και τον λαό της, στα Τίρανα. Ο Αρντίτ Μπε

 


Η Τουρκία δώρισε πάνω από ένα εκατομμύριο οθωμανικά ψηφιακά έγγραφα, που περιέχουν δεδομένα για την Αλβανία και τον λαό της, στα Τίρανα.

Ο Αρντίτ Μπεντό, Γενικός Διευθυντής των Αλβανικών Αρχείων (DPA), σημείωσε σε ανακοίνωση Τύπου την Πέμπτη, ότι τα αρχεία της χώρας του έχουν εμπλουτιστεί με περισσότερα από ένα εκατομμύριο έγγραφα από τα οθωμανικά αρχεία στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόσθεσε ότι η δωρεά έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών του Αλβανικού Αρχείου εδώ και πολλά χρόνια για την ανταλλαγή αρχειακών εγγράφων μεταξύ των δύο ιδρυμάτων.

Επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια των ετών μεταξύ 2015 και 2020, απέκτησαν χιλιάδες έγγραφα που περιλαμβάνουν κανονισμούς, διατάγματα και βιογραφίες του Ισμαήλ Κεμάλ, ιδρυτή του σύγχρονου κράτους της Αλβανίας, και του ηγέτη Μοχάμεντ Αλί Πασά.

Ο Μπεντό επιβεβαίωσε ότι όλα τα αρχειακά έγγραφα που σχετίζονται με την Αλβανία και τους Αλβανούς από την οθωμανική εποχή έχουν επιστραφεί στη χώρα του.

turkpress.co

The Hellenic Information Team
Σχόλια