Πρόεδρος Κοινοβουλίου Λιβύης: Η Τρίπολη καταλήφθηκε και οδηγείται από ένοπλες ομάδες

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ακίλα Σάλεχ εξέδωσε δήλωση σχετικά με το περιστατικό παρεμπόδισης βουλευτών από τις αρχές της Τρίπολης να ασκήσουν τα καθή

 


Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ακίλα Σάλεχ εξέδωσε δήλωση σχετικά με το περιστατικό παρεμπόδισης βουλευτών από τις αρχές της Τρίπολης να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Κατήγγειλε το περιστατικό παρεμπόδισης των βουλευτών να ταξιδέψουν από την Τρίπολη στη Βεγγάζη, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί επίσημη συνεδρίαση του κοινοβουλίου σήμερα, Δευτέρα.

Ο Σάλεχ, στη δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σε μια εποχή που η χώρα διέρχεται κρίσιμες συνθήκες, αυτή η πράξη αντιπροσωπεύει διακοπή του έργου της Βουλής των Αντιπροσώπων που την εμποδίζει να ασκήσει τα καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί για να επιτύχει τη σταθερότητα στη χώρα, προκειμένου να φθάσουμε στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές το συντομότερο δυνατό, παρέχοντας τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Πολίτες, η πράξη αυτή θεωρείται επικίνδυνο προηγούμενο που απειλεί την ενότητα της χώρας και συνιστά έγκλημα περιορισμού της ελευθερία των πολιτών, κατάχρηση εξουσίας και παρεμπόδιση του έργου της νομοθετικής αρχής».

Τόνισε ότι η απαγόρευση ταξιδιού των βουλευτών είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι η πόλη της Τρίπολης έχει απαχθεί από ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση της οποίας η θητεία έχει λήξει, η οποία έχει αποσυρθεί από την εμπιστοσύνη, γεγονός που επιβεβαιώνει την ορθότητα της άποψής μας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει από την πόλη της Τρίπολης σε αυτές τις συνθήκες.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό αυτό, να εκδώσει ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της έρευνας και να παραπέμψει τους κατηγορούμενους σε δίκη.

Ο Σάλεχ κάλεσε τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων να παρευρεθούν στις συνεδριάσεις της Βουλής που θα ανακοινώσει προκειμένου να ληφθούν αποφασιστικές αποφάσεις που είναι προς το συμφέρον της χώρας.

Al Marsad


The Hellenic Information Team
Σχόλια