Το LNG από το Nord Stream άλλαξε πορεία- Το δεξαμενόπλοιο Pskov στις ελληνικές ακτές!


Σύμφωνα με το marinetraffic.com, το απόγευμα το PSKOV με το πρώτο ρωσικό LNG θα βρίσκεται στην Ρεβυθούσα

Εντός της ημέρας σύμφωνα με το marinetraffic.com, το δεξαμενόπλοιο PSKOV, μετά από πολλές μέρες περιπλανήσεων καταφτάνει στον τερματικό σταθμό υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας, το πλοίο με σημαία Λιβερίας που ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες να μεταφέρει το πρώτο φορτίο με ρώσικο LNG.

Το δεξαμενόπλοιο Pskov, που μετέφερε υγροποιημένο φυσικό αέριο από το Nord Stream, άλλαξε πορεία και πλέον κατευθύνεται προς τις ακτές της Ελλάδας αντί για τη Διώρυγα του Σουέζ'', γράφει η «Eurasia Daily».

Το δεξαμενόπλοιο Pskov LNG βρίσκονταν επί εβδομάδες αγκυροβολημένο στο εργοστάσιο LNG της Πορτόβαγια. Τις τελευταίες μέρες ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων, βρίσκοταν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ φέρονταν να έχει ως προορισμό το λιμάνι Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η ρωσική εταιρεία Gazprom πούλησε έως και 100 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην αγορά spot και τώρα ο αγοραστής του LNG είναι ελληνική εταιρεία ή έμπορος σε χώρα που παραλαμβάνει καύσιμα μέσω Ελλάδας. Μια τέτοια χώρα μπορεί να είναι, για παράδειγμα, η Βουλγαρία, γράφουν στην ιστοσελίδα novostivl.ru.

Πηγή του Bloomberg είπε στο δημοσίευμα ότι θα εκφορτωθεί υγροποιημένο αέριο στον ελληνικό τερματικό σταθμό.

Νωρίτερα, η πύλη NVL ανέφερε ότι περισσότερο από το 20% των Ρώσων κατοίκων ανέφερε μείωση των αποταμιεύσεων στο πλαίσιο των δυτικών κυρώσεων.


Σχόλια