«Κάηκε παιδί και το έκρυψαν»! Σοκάρει νέα μαρτυρία για δομή ΑμΕΑ


Ακόμη μία μαρτυρία για τη δομή ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη, που οι υπεύθυνοί της κατηγορούνται για απόκρυψη θανάτων και βασανισμούς είδε το φως της δημοσιότητας από μητέρα παιδιού που είχε φιλοξενηθεί στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με όσα είπε η κυρία Ευαγγελία Νούνη στο OPEN, ένα παιδί είχε καεί το Πάσχα, αλλά το περιστατικό έμεινε κρυφό.

«Υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα τα οποία δεν μαθαίνονται. Για παράδειγμα σας το αναφέρω τώρα, υπάρχει παιδί που κάηκε το Πάσχα, το οποίο δεν έχει βγει στην επιφάνεια. Το παιδί δεν έχει γονείς. Ξέρουν πότε έγινε επακριβώς , το παιδί πήγε στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε μετά από μερικές ημέρες. Έχω πάει στα δικαστήρια, έχω δώσει κατάθεση, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το αναφέρω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον 25χρονο πέθανε στη δομή, δήλωσε στην κάμερα:

«Είχε και αυτός συνοδό μέσα στο ίδρυμα, μετά τον Covid όμως απαγορεύτηκαν όλα, δεν μπορούσαν τα παιδιά να βγαίνουν, δεν μπορούσε ούτε καν σχολείο να πάει ο γιος μου, τον πήγαμε για ενάμιση χρόνο, δεν μπορέσαμε περισσότερο.

Δεν τολμούσαν τον δικό μου να τον χτυπήσουν. Το δικό μου το παιδί δεν είδα χτυπημένο να είναι. Είχε παλαιότερα κάποιες εκχυμώσεις στους μηρούς, αλλά πέρασαν, δεν ξαναέγιναν δηλαδή. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον, δεν ξέρω ποιον, ρωτούσα το παιδί μου, δεν μου είπε τίποτα αλλά ξέρω όμως ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά.

«Δεν θεωρώ ότι έγιναν από ξυλοδαρμό αυτοί οι θάνατοι, αλλά συνέπεσαν δίπλα στο παιδί μου, που ήταν ανήλικο. Και ήταν άτομα που δεν πήγαν να νοσηλευτούν μετά, δηλαδή είχαν χρόνια προβλήματα και έφυγαν έτσι. Έφυγαν έτσι. Δεν θεωρώ ότι ήταν από κακοποίηση αυτοί οι θάνατοι, αλλά ήταν από άλλου είδους κακοποίηση, από έλλειψη φροντίδας» προσθέτει η ίδια.


https://www.youtube.com/watch?v=6m9g4paP44o

(φωτο:pixabay)

Pronews.gr

Σχόλια