Ιράν: Κυβερνοεπίθεση στο προσκείμενο στην Τεχεράνη πρακτορείο Fars


Ένα ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, που συνδέεται με την κυβέρνηση της χώρας, δέχτηκε επίθεση από χάκερ την Παρασκευή, ανέφεραν άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Μια ομάδα χάκερ κατέστησε αδύνατη την πρόσβαση στον ιστότοπο του πρακτορείου Fars για κάποια λεπτά» μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

Το Fars είναι μια από τις κυριότερες πηγές πληροφοριών που δίνουν οι κρατικές αρχές για τις διαδηλώσεις, τις οποίες χαρακτηρίζει γενικώς «ταραχές», με αφορμή τον θάνατο της νεαρής Κούρδισσας Μαχσά Αμινί, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το Σάββατο, το πρακτορείο ανέφερε μέσω του Telegram ότι «η πρόσβαση για τους χρήστες» στον ιστότοπό του «διαταράχθηκε» λόγω μιας «σύνθετης επιχείρησης πειρατείας και κυβερνοεπίθεσης». Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία «αφαίρεσης» τυχόν κακόβουλου λογισμικού ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα σε ορισμένες υπηρεσίες του για μερικές ημέρες, πρόσθεσε.

Το Fars υποστήριξε επίσης, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ότι γίνονται σχεδόν καθημερινά κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος του «από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των κατεχομένων εδαφών» (σ.σ. το Ισραήλ).

Στις 21 Οκτωβρίου μια ομάδα που αυτοαποκαλείται Black Rewars ανέφερε ότι απέκτησε πρόσβαση σε έγγραφα που αφορούν το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και ζήτησε από τις αρχές να απελευθερώσουν όλους τους πολιτικούς κρατουμένους και τα άτομα που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις. Αφού έληξε η διορία των 24 ωρών που είχε δώσει, έγγραφα, χάρτες και ένα βίντεο αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Στις 23 Νοεμβρίου ο Ιρανικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας παραδέχτηκε ότι μια θυγατρική του στοχοθετήθηκε, υποβαθμίζοντας όμως τη σημασία των εγγράφων που δημοσιοποιήθηκαν.

Zougla.gr

Σχόλια