Η Πρεσβεία του Ισραήλ διοργανώνει ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση ψηφιακών έργων τέχνης NFT από Ισραηλινούς και Έλληνες καλλιτέχνες


Στις 28 Νοεμβρίου η Πρεσβεία του Ισραήλ διοργανώνει ειδική εκδήλωση με την παρουσίαση ψηφιακών έργων τέχνης NFT από Ισραηλινούς και Έλληνες καλλιτέχνες εμπνευσμένους από τις κοινές αξίες των δύο πολιτισμών.  

Τα έργα που θα παρουσιαστούν επιλέχθηκαν μετά από διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι, με πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Ισραήλ σε συνεργασία με την εταιρεία NotDiff, με ευρεία συμμετοχή καλλιτεχνών τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Ελλάδα.

Τα έργα τέχνης, που αποτελούνται από σκίτσα, πίνακες ζωγραφικής, GIF, σύντομα βίντεο και φωτογραφίες, έχουν όλα ψηφιοποιηθεί και θα κυκλοφορήσουν ως NFT (Non Fungible Tokens). Θα αποτελέσουν ουσιαστικά αποκλειστική ψηφιακή ιδιοκτησία συλλεκτικών αντικειμένων και θα αποκαλυφθούν στην εορταστική εκδήλωση.

Τα NFT είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που αντιπροσωπεύουν πράγματα όπως τέχνη, εικονικά avatar, GIFs, βίντεο, ακόμη και μιμίδια. Τα έργα τέχνης σε μορφή NFT είναι ουσιαστικά μοναδικά ψηφιακά πιστοποιητικά πνευματικής ιδιοκτησίας, τα οποία αποθηκεύονται σε ένα blockchain (αλυσίδα ολοκληρωμένων ψηφιακών συναλλαγών) και μπορούν να δημοπρατηθούν. Ουσιαστικά, τα NFT είναι σαν φυσικά συλλεκτικά αντικείμενα, μόνο που είναι ψηφιακά. Έτσι, αντί να αποκτήσει ο αγοραστής μια πραγματική ελαιογραφία για να την κρεμάσει στον τοίχο, γίνεται κάτοχος ενός ψηφιακού αρχείου. Αποκτά επίσης αποκλειστικά δικαιώματα ιδιοκτησίας.

Ο διαγωνισμός, η εκδήλωση και η παρουσίαση των έργων τέχνης ως NFT είναι άσκηση  καινοτόμου διπλωματίας. Δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για την παρουσίαση έργων τέχνης, αλλά και για τη συμμετοχή σε ένα μοναδικό έργο που επιτρέπει στους καλλιτέχνες να εκφραστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να εξερευνήσουν νέους δρόμους συνεργασίας μέσω της τέχνης. Η έννοια της ψηφιακής τέχνης ανοίγει ένα παράθυρο σε έναν εντελώς νέο κόσμο δημιουργικότητας, καινοτόμου σκέψης και συναρπαστικών πολιτιστικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.  

Zougla.gr

Σχόλια