Το Κοινοβούλιο του Ιράν ενέκρινε την ένταξη της χώρας στον ευρασιατικό οργανισμό SCO«Το Κοινοβούλιο του Ιράν ενέκρινε νομοσχέδιο για την ένταξη της χώρας στην SCO, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

Το ιρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο για την ένταξη της χώρας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης -SCO, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

  Εκτός από τη Λευκορωσία  που εντάχθηκε στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης και ορισμένα κράτη έχουν προχωρήσει στις διαδικασίες για τη χορήγηση της ιδιότητας μέλους στο SCO.

Ο οργανισμός πραγματοποιεί σύνοδο κορυφής στη Σαμαρκάνδη,  για το καθεστώς των εταίρων διαλόγου.

Ο SCO,  είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε το 1996 από τους ηγέτες της Κίνας, της Ρωσίας, του Τατζικιστάν, του Καζακστάν και της Κιργιζίας, αρχικά ονομαζόταν « Σαγκάη 5» από τις πέντε χώρες, αργότερα, στην Κοινοπολιτεία εντάχθηκαν το Ουζμπεκιστάν, η Ινδία και το Πακιστάν.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία εμπορεύεται ενεργά με το Ιράν. Μόνο πέρυσι, το αμοιβαίο εμπόριο αυξήθηκε κατά 81% και κατά τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους - με επιπλέον 30%.

Η ιρανική πλευρά σημείωσε ότι η ένταξη της χώρας στον Οργανισμό είναι μια εταιρική σχέση από την οποία επωφελούνται όλα τα κράτη που είναι μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης. 

The Hellenic Information Team

 

Σχόλια