Λιβύη: «Η Ελλάδα παρέδωσε επιστολή στον Γκουτέρες για τη συμφωνία με την Τουρκία»


Η πρόσφατη συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας είναι μια κλιμάκωση ενάντια στη σταθερότητα της περιοχής, είπε η Ελλάδα στον Γκουτέρες, όπως αναφέρει λιβυκό δημοσίευμα.

Η Αθήνα καταδίκασε επίσημα το νέο Μνημόνιο Κατανόησης που υπογράφηκε στις 3 Οκτωβρίου μεταξύ της Άγκυρας και της λιβυκής κυβέρνησης του Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπέιμπα με επιστολή της Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, Μαρία Θεοφίλη, προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Η Ελλάδα προστατεύει όλα τα δικαιώματά της βάσει του διεθνούς δικαίου. Η Λιβύη και η Τουρκία οφείλουν να σέβονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που θα παραβίαζε αυτά τα δικαιώματα και θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή», ανέφερε η Θεοφίλη στην επιστολή που εστάλη στον Γκουτέρες.

«Η Ελλάδα απέρριψε τη νέα συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, επειδή παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο και ήταν μια σκόπιμη κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή», είπε η εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Libya Update

The Hellenic Information Team

Σχόλια