Μετωπική σύγκρουση της Κίνας με τις Ηπα


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Ζάο Λιτζιάν τόνισε: «Η τοποθέτηση στρατευμάτων από τις ΗΠΑ στη Συρία είναι παράνομη. Το λαθρεμπόριο πετρελαίου και σιτηρών από τις ΗΠΑ στη Συρία είναι παράνομο. Η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ κατά της Συρίας είναι επίσης παράνομη».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με αφορμή αντίστοιχη τοποθέτηση κορυφαίου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ ο οποίος σε έκθεση του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Οι «εξωφρενικές» κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ στη Συρία «πνίγουν» εκατομμύρια αμάχους και «μπορεί να ισοδυναμούν με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ο πόλεμος δια «αντιπροσώπων» υπό την ηγεσία των ΗΠΑ προκάλεσε συρρίκνωση της οικονομίας της Συρίας κατά 90%. 9 στους 10 Σύρους ζουν τώρα στη φτώχεια».

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι ο ΟΗΕ αποφεύγει για άλλη μια φορά να κατονομάσει την Τουρκία η οποία φέρει την κυρία ευθύνη για το δράμα της Συρίας, καθώς ο Ερντογάν ήταν εκείνος που καθοδήγησε την κυβέρνηση Ομπάμα να διαλύσει τόσο την Συρία, όσο και την Λιβύη, επιχειρώντας το ίδιο και για την Αίγυπτο όπου απέτυχαν, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα ανώμα συμφέροντα της Τουρκίας

Olympia.gr

Σχόλια