Ακυρώθηκε ο αγώνας μεταξύ των ομάδων του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας λόγω ενός αγάλματος στην είσοδο του γηπέδου!

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί μεταξύ της σαουδαραβικής ομάδας Αλ Ιτιχάντ και της ιρανικής ομάδας Σεπαχάν στο Champions

 


Ο ποδοσφαιρικός αγώνας που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί μεταξύ της σαουδαραβικής ομάδας Αλ Ιτιχάντ και της ιρανικής ομάδας Σεπαχάν στο Champions League της Ασίας ακυρώθηκε αφού η Σαουδική ομάδα δεν πήγε στο γήπεδο λόγω του

αγάλματος του πρώην Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί που είχε στηθεί στην είσοδο του γηπέδου.

Τοποθέτησαν το άγαλμα στην έξοδο του τούνελΦωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα έδειχναν την προτομή του Σουλεϊμανί τοποθετημένη ακριβώς στην έξοδο του τούνελ των αποδυτηρίων.

Αν και το Ιράν και η Σαουδική Αραβία έχουν καταβάλει προσπάθειες να μειώσουν τις εντάσεις τους τελευταίους μήνες, οι σχέσεις παραμένουν τεταμένες.


Ποιος είναι ο Κασέμ Σουλεϊμανί;

Ο Κασέμ Σουλεϊμανί διοικούσε το τμήμα ξένων επιχειρήσεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και των ειδικών Δυνάμεων Quds πριν σκοτωθεί από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2020.

Έπαιξε κεντρικό ρόλο στη διεύθυνση των δραστηριοτήτων του Ιράν στη Μέση Ανατολή. Αν και θεωρείται ήρωας από την ιρανική κυβέρνηση, θεωρείται από τους Σαουδάραβες ως ο κύριος αρχιτέκτονας των στρατιωτικών πολιτικών του Ιράν στον αραβικό κόσμο, γράφουν τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.


The Hellenic Information Team
Σχόλια