Έβαλε χαμηλά τον πήχη...

Nonews-NEWS.com



Έβαλε χαμηλά τον πήχη...
http://www.nonews-news.com/2024/04/blog-post_398.html
Apr 25th 2024, 21:46






«Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες ευρωεκλογές»...
Το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα για τη Ν.Δ. δήλωσε πως επιθυμεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κάλπες των επικείμενων εκλογών. Ωστόσο, όταν κλήθηκε από τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη να προσδιορίσει το ποσοστό που θέλει να λάβει το κόμμα του, ο Κυρ. Μητσοτάκης έβαλε χαμηλά τον πήχη, καθώς παρέπεμψε στο αποτέλεσμα που είχε λάβει η Ν.Δ. στις προηγούμενες ευρωεκλογές... 




Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωεκλογές του 2019 το κόμμα της Ν.Δ. έλαβε 33,12%: ένα ποσοστό που απέχει πολύ από το 40,56% που πήρε στις τελευταίες εθνικές εκλογές. 


Ο Κυρ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως «αυτό, που με ενδιαφέρει είναι να εκλέξω όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές», είπε χαρακτηριστικά. Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ακούω ήδη τα αιτήματα για πρόωρες εκλογές, αλλά είναι παράδοξο να ζητά κάποιος πρόωρες εκλογές, όταν έχει πήχη στο 17% αλλά αυτό δεν αφορά εμένα».


Παρά τα σαφή μηνύματα κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, πως μπορεί να τεθεί ακόμα και ζήτημα κυβερνησιμότητας σε περίπτωση που η Ν.Δ. δεν καταφέρει να αγγίξει το εκλογικό ποσοστό που επιθυμεί, ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να πει πως οι ευρωεκλογές «δεν είναι εθνικές εκλογές... την επόμενη μέρα θα είμαστε πάλι κυβέρνηση», προσθέτοντας πως «εμείς εγγυόμαστε τη σταθερότητα και τη συνέχεια». Είπε επίσης πως «εμείς θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά αν δεν είναι καλό θα γίνει πιο δύσκολη η ζωή μας, ούτε θα πέσει η κυβέρνηση ούτε θα έχουμε εκλογές».




Βολές κατά πάντων με ακροδεξιό «άρωμα»


Εξάλλου, προσπάθησε να οικειοποιηθεί τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωκλογές (το συγκεκριμένο κόμμα είναι εκτός εκλογικής διαδικασίας χάρη σε ρύθμιση που ψήφισε και στήριξε η Νέα Δημοκρατία, είπε) και να χαϊδεύει τα ακροδεξιά αυτιά, εξαπολύοντας παράλληλα πυρά κατά των κομμάτων που βρίσκονται πιο δεξιά από τη Ν.Δ., φοβούμενος πιθανές διαρροές ψηφοφόρων. 


«Να αναλογιστούν όλοι πολύ προσεκτικά αν πράγματι θέλουμε κόμματα στη Βουλή, που πρεσβεύουν την ωμή βία και το μισαλλόδοξο ρατσιστικό λόγο με διχασμό και μίσος», είπε απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους και με αφορμή τη χυδαία αντιπαράθεση των βουλευτών Φλώρου και Γραμμένου που οδήγησε στον ξυλοδαρμό του δευτέρου από τον πρώτο. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι αποκαλυπτικό για το τι συμβαίνει στο χώρο της ακροδεξιάς πολυκατοικίας και έκανε λόγο για ένα συνοθύλευμα κομμάτων στημένο με ψέματα και βία.


Συνεχίζοντας τις βολές κατά πάντων –ενδεικτικό του πανικού του–, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί ξέχασε να υποβάλλει υπόμνημα κατά της συμμετοχής του κόμματος «Σπαρτιάτες», αλλά και γιατί συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά του Πάνου Καμμένου, όπως είπε χαρακτηριστικά.


Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε πυρά και κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, τον οποίο κατηγόρησε για εμπορευματοποίηση της χριστιανικής πίστης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες και διχαστικές τις προτροπές να μην επισκεφθούν τους ναούς όλοι όσοι ψήφισαν υπέρ της νομοθέτησης της ισότητας του πολιτικού γάμου. «Δεν μπορούν να λένε ότι εκπροσωπούν την πίστη, πήραν απαντήσεις και από την Εκκλησία» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.


Στο κλίμα αυτό, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε προς τους εκλογείς που σκέφτονται να ψηφίσουν κόμματα στα δεξιά της Ν.Δ., καλώντας τους να δουν τη συνολική εικόνα και να μην καταφύγουν σε «ανέξοδα μηνύματα». Απαντώντας για τα εκλογικά διλήμματα, που επιστρατεύει εν όψει ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση σηκώνει το γάντι όταν τα άλλα κόμματα μετατρέπουν τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης.




Επίσης, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε:


⇒ στο θέμα της οπαδικής βίας, υποσχόμενος (για ακόμα μια φορά) πως το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο. «Θα τελειώσουμε με το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια του». Επανέλαβε το αφήγημα πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει κάνει «πολλά πράγματα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας» και δήλωσε πως έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη «ότι θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου κι αν αυτοί βρίσκονται».


⇒ στη δολοφονία της Κυριακής έξω από το Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Αφού έκανε λόγο «για μεγάλη στεναχώρια και μεγάλο θύμο γιατί ήταν γροθιά στο στομάχι», εξήρε ξανά το κυβερνητικό έργο, λέγοντας πως μόνο τον Απρίλιο έχουμε 1.245 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία. «Στη μνήμη της Κυριακής έχουμε υποχρέωση να τρέξουμε πιο γρήγορα», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη συγκεκριμένη γυναικοκτονία ως περιστατικό «μεγάλης αφύπνισης».


⇒ στο θέμα της ακρίβειας, που ενώ οι τιμές βρίσκονται στα ύψη, ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε τα γνωστά, όπως ότι «η οικονομία πάει καλά», «το κοινωνικό κράτος είναι "παρών"», «οι τιμές στην ενέργεια είναι χαμηλότερες γιατί λειτούργησε ο ανταγωνισμός, καθώς και επειδή στηρίξαμε τα νοικοκυριά» και «η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει τους ελέγχους στην αγορά».


⇒ στην τάση ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Χρησιμοποιώντας αντιμεταναστευτικό λόγο, ανέφερε ως βασική αιτία αυτής της τάσης, το μεταναστευτικό. «Εμείς όμως μπορέσαμε να περιορίσουμε στο ελάχιστον τη μετανάστευση... φτιάξαμε τον φράχτη στον Έβρο... φυλάμε τα σύνορα», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, χαϊδεύοντας εκ νέου τα ακροδεξιά αυτιά. 


⇒ στο έγκλημα των Τεμπών. «Σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει πως αναφέρεται στον τομέα της επικοινωνίας,  επενδύοντας ξανά σε θεωρίες συνομωσίας. Για ακόμα μια φορά, υπερασπίστηκε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που πρόσφερε ακόμα μεγαλύτερη συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών στην υπόθεση της τραγωδίας.




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια