ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ


Βασικό κεφάλαιο και αγαπημένο θέμα του σύγχρονου αντίχριστου και εφιαλτικού κινήματος της "Νέας Εποχής’’, είναι το θέμα της ύπαρξης εξωγήινων όντων UFO. Βασική πτυχή όμως του εν λόγω ζητήματος που σε άλλους χώρους αποσιωπάται σκοπίμως, είναι και η αποκρυφιστική του διάσταση. Εν προκειμένω, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την αποκρυφιστική διάσταση του θέματος των UFO, την έχουν αναδείξει και αποδείξει δύο κορυφαίοι Ορθόδοξοι και έγκυροι μελετητές του χώρου των αιρέσεων και της παραθρησκείας οι αείμνηστοι π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος1 στην Ελλάδα, και ο π. Σεραφείμ Ρόουζ2 στις Η. Π. Α. , όπως επίσης και ένας σύγχρονος λαμπρός Ορθόδοξος απολογητής ο π. Ιωάννης Κωστώφ3. Η συστηματικώς λοιπόν και ποικιλοτρόπως καλλιεργούμενη νεοεποχίτικη και αποκρυφιστική δοξασία για την ύπαρξη εξωγήινων όντων, θα γίνει αφορμή ώστε να δημιουργηθούν ήδη από τη δεκαετία του 1950 ορισμένες UFOσέκτες. Η διδασκαλία τους στηρίζεται στη δήθεν επαφή και αποκαλύψεις που είχαν οι ιδρυτές των εν λόγω σεκτών είτε απευθείας είτε με τηλεπάθεια με εξωγήινους4.
Θα αναφερθούμε με συντομία στις πιο γνωστές απ' αυτές διεθνώς για τις όποιες δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση στα Ελληνικά. Δε θα αναφερθούμε μόνο σε δύο γνωστές UFOσέκτες τους "Ραελικούς" και την "Οικουμενική ζωή” καθώς σ' αυτές έχει αναφερθεί κατά τρόπο σαφή και επαρκή ο αείμνηστος π. Αντ. Αλεβιζόπουλος5.

1) Αιθέριους Εταιρία (Aetherius Society): Σέκτα την οποία ίδρυσε στο Λονδίνο το 1956 ο αμερικανός αποκρυφιστής και δάσκαλος της Κουνταλίνι Γιόγκα Τζώρτζ Αντάμσκι (1891-1965). Από τις αρχές του 1950 ο Τ. Αντάμσκι άρχισε να διαδίδει ότι βρισκόταν σε επικοινωνία με τα μέλη ενός UFO. Το 1954 άρχισε να αναφέρει, ότι επικοινωνεί με τον ‘‘ανυψωμένο άρχοντα-Αιθέριους” που εκπροσωπούσε δήθεν κάποιο μεσοπλανητικό κοινοβούλιο. Τις ιδέες του αυτές θα τις συστηματοποιήσει και θα τις καταγράψει σε βιβλία που έγραψε, με πιο γνωστό το ‘‘Ιπτάμενοι Δίσκοι έχουν προσγειωθεί”. Όταν βρήκε τους πρώτους οπαδούς πιστούς ίδρυσε στο Λονδίνο την ‘‘Αιθέριους εταιρία”, την οποία το 1959 τη μετέφερε στο Λός Άντζελες των Η. Π. Α. όπου κυριολεκτικώς άνθισε. Σύμφωνα με τον καθηγητή Irvin Hexham6 τα βιβλία του Τ. Αντάμσκι περιέχουν θεοσοφικό υλικό, αρχαίες θεωρίες και φαντασία. Από τις θεωρίες του Αντάμσκι εμπνεύστηκαν με διάφορες παραλλαγές πολλοί άλλοι θεωρητικοί περί UFO, και ιδρυτές UFOσεκτών7, όπως π. χ. ο Έρικ Φόν Νταίνικεν. Εκδίδει το περιοδικό Cosmic Voice8.
2) Επιστημονική Ακαδημία Ουνάριους (Unarius Academy of Science). Σέκτα που ίδρυσαν το 1954 οι Ερνέστος και Ρουθ Νόρμαν ως μη κερδοσκοπικό και εκπαιδευτικό οργανισμό στην Καλιφόρνια των Η. Π. Α. Σύμφωνα με τις αντιλήψεις των ιδρυτών της και των οπαδών της, η Επιστημική Ακαδημία Ουνάριους είναι όργανο επικοινωνίας και μεταφοράς μηνυμάτων λύτρωσης για τη διάσωση της γης από εξελιγμένα όντα που βρίσκονται στον πλανήτη Αφροδίτη. Ταυτοχρόνως προσδοκούν την έλευση μιας υπερφυλής γνωστής ως Πλειάδες. Έχουν δικές τους Ιερές Γραφές βασισμένες στα γραπτά των ιδρυτών της και άλλων προσώπων. Στη διδαχή της ομάδας έχουν επίσης θέση ή μετενσάρκωση, θεοσοφικές αντιλήψεις και ο διαλογισμός. Η εν λόγω οργάνωση είναι επίσης εξόχως επιθετική έναντι του Χριστιανισμού.
3) Πύλη του Παραδείσου (Heaven’s Gate): Σέκτα που είχε ιδρυθεί το 1975 από τους Μάρσαλ Απλουάϊτ και την Μπόνι Λέ Νέττελς που είχαν γνωριστεί σε ψυχιατρική κλινική στην οποία είχαν νοσηλευθεί. Αυτοπροσδιορίζονταν ως αγγελιοφόροι αποστολής UFO στη γή9. Έγιναν ευρέως γνωστοί όταν τα μέλη της σέκτας στις 26-3-1997 σε μία τελετουργικού χαρακτήρα πράξη αυτοκτόνησαν, καθώς πίστευαν ότι θα μεταφερθούν οι ψυχές τους στο ιπτάμενο δίσκο, που σύμφωνα με τις δοξασίες τους ευρίσκονταν κρυμμένος στην ουρά του κομήτη Χάλεϊ-Μπόππ.
4) Ουράντια (Urantia): Σέκτα που δημιουργήθηκε από τον επηρεασμένο από τη Θεοσοφία καθηγητή της Ιατρικής στο πανεπιστήμιο του Σικάγου Γουίλιαμς Σάντλερ (1875-1965). Το 1950 στην ίδια πόλη ίδρυσε την οργάνωση Ουράντια. Σήμερα διατηρεί παραρτήματα σε διάφορα μέρη των Η. Π. Α. και δραστηριοποιείται και μέσω δορυφορικών μεν, ομόκεντρων δε οργανώσεων όπως την Ουράντια Αδελφότητα που ιδρύθηκε το 195510 και το ‘‘Fifth Epochal Fellowship”. Ως ιερό βιβλίο το οποίο το θεωρούν θεόπνευστο έχουν το ‘‘Ουράντια Βιβλίο”, το οποίο είναι 2000 σελίδων και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, έχει γραφεί καθ' υπόδειξη εξωγήινων οντοτήτων τα έτη 1934-35. Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 υπάρχει εκπρόσωπος της εν λόγω σέκτας στην Ελλάδα και γίνονται προσπάθειες να μεταφραστεί το θεωρούμενο ως ιερό βιβλίο της σέκτας, το ‘‘Ουράντια”.
5) Διοίκηση Αστάρ (Ashtar Command): Στην εν λόγω UFOσέκτα υπάρχει κατά τρόπο σαφή και έκδηλο η σύζευξη του αποκρυφιστικού και του εξωγήινου στοιχείου. Υπάρχει ένας συνδυασμός των θεωριών του αποκρυφιστή και ιδρυτή της αποκρυφιστικής οργάνωσης ‘‘Εγώ Ειμί” (I AM) του Guy Ballard (1879-1939) μαζί με τις ποίκιλλες αποχρώσεων δοξασίες της σέκτας για τα UFO11. θεωρούν την οργάνωσή τους ως ένα ισχυρό δίκτυο κανάλι εξωγήινων πληροφοριών. Κεντρική θέση στην διδασκαλία της εν λόγω σέκτας έχει ο ισχυρισμός της για την επικείμενη καταστροφή του κόσμου, που περιγράφεται με μελανά χρώματα, και η διάσωση της γης από την επέμβαση εξωγήινων.
6) Αρχαία Αστροναυτική Κοινωνία (Ancient Astronaut Society). Η εν λόγω UFOκίνηση δημιουργήθηκε το 1973 στις Η. Π. Α. και σήμερα έχει μέλη και παραρτήματα σε 50 χώρες12. Βασικό χαρακτηριστικό της εν λόγω κίνησης είναι ότι αποδέχεται πλήρως και διαδίδει τις περί των εξωγήινων αντιλήψεις του Έρικ φόν Νταίνικεν (Erich von Daniken). Για την Αρχαία Αστροναυτική Κοινωνία π. χ. άνθρωπος δεν είναι δημιούργημα του Τριαδικού θεού, αλλά δημιούργημα εξωγήινων όντων. Η εν λόγω UFOκίνηση έχει ως δημοσιογραφικό όργανο την εφημερίδα Ancient Skies.
Σχόλια