ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!!


Μικροεπεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων προσκυνητών στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, από την μία, και της Τουρκάλας διευθύντριας του χώρου, ο οποίος σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο, από την άλλη.
Μεταξύ των προσκυνητών ήταν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου, Στέλιος Παπαθεμελής, ο Ρώσος βουλευτής Ιβάν Σαββίδης και Έλληνες και Ρώσοι ορθόδοξοι ιερείς.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι προσκυνητές προσπάθησαν να κάνουν μία παράκληση σε χώρο έξω από τη Μονή. Όπως επιβάλλει ο τουρκικός νόμος, οι ορθόδοξοι ιερείς φορούσαν πολιτικά ενδύματα και όχι άμφια.
Όμως όταν έφτασαν στον χώρο της τελετής, ο Έλληνας ιερέας του Πατριαρχείου φόρεσε ράσο και πετραχήλι προκειμένου να τελέσει την παράκληση.
Όπως διηγήθηκε ο ίδιος ο κ. Παπαθεμελής στη zougla.gr, «τότε παρενέβη η διευθύντρια του Μουσείου και ένας αστυνομικός, και με φωνές και έντονο ύφος προσπάθησαν να διακόψουν την τελετή, η οποία τελικά ολοκληρώθηκε εσπευσμένα από τους προσκυνητές οι οποίοι έψαλαν το "Τω Υπερμάχω" και τον "Εθνικό Ύμνο".
Σχόλια