ΔΩΡΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ........


Θέλετε Χάλκη λένε οι Τούρκοι , δώστε Θράκη και συμφωνεί ο πατριάρχης μας παριστάνοντας τον καλύτερο μεσάζοντα της Τουρκίας. Τα οφέλη της Τουρκίας στην Θράκη θα είναι σίγουρα πολύ περισσότερα, χωρίς φραγμούς και χωρίς διαφάνεια. Η Θράκη θα καταλήξη ένα προπύργιο γκρίζων λύκων και αδυσώπητων πρακτόρων, καταπιέζοντας ακόμα και Πομάκους να στραφούν εναντίον των Ελλήνων.
Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης μπορεί να επαναλειτουργήσει χωρίς νομοθετική ρύθμιση, αφού η συνθήκη της Λωζάνης προβλέπει το δικαίωμα μή Μουσουλμανικών μειονοτήτων να ανοίγουν σχολεία, δηλώνει ο πρώην υπουργός Παιδείας της Τουρκίας, Χουσείν Τσελίκ.
Ο κ. Τσελίκ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ακσάμ», αναφέρθηκε στα επεισόδια του Σεπτεμβρίου 1955 εις βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης: «Δεν πλήξαμε τις μειονότητες με τον φόρο περιουσίας; Τι μπορούμε να πούμε για τα επεισόδια στις 6-7 Σεπτεμβρίου 1955 εναντίον των Ελλήνων της Πόλης;».
Σχετικά με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ο πρώην υπουργός αναφέρεται στη διάταξη, που περιλαμβάνει ο νόμος περί Παιδείας, η οποία αναφέρει ότι «στρατιωτικές, αστυνομικές και θρησκευτικές σχολές, μπορεί να ανοίξει μόνο το κράτος» και λέει ότι «σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, οι μή μουσουλμάνοι μπορούν να ανοίξουν κάθε είδους θρησκευτική, ή μη, σχολή. Φυσικά, οι σχολές αυτές θα τελούν υπό τον έλεγχο του κράτους».



Σχόλια