Υποστηρίζουν την Χάλκη για να πάρουνε την Θράκη. Και οι ηγέτες της πολιτικής και θρησκευτικής μας ηγεσίας, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Τουρκικές δηλώσεις υποστήριξης για τη Θεολογική Σχολή
«Πρέπει να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή» δηλώνει Τούρκος βουλευτής και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
«Πρέπει να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή» δηλώνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης & Ανάπτυξης και, εδώ και λίγες μέρες, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην τουρκική εφημερίδα «Ακσάμ», ο Τσαβούσογλου απαντά σε ερώτηση σχετικά με ψήφισμα που εγκρίθηκε πρόσφατα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση σχετικά με το μειονοτικό. Το ψήφισμα στηριζόταν σε σχετική έκθεση.
Ο Τσαβούσογλου, αφού αναφέρει τα περί Θεολογικής Σχολής τονίζει ότι «καθώς αναγνωρίζουμε δικαιώματα στους πολίτες μας, δεν πρέπει να κοιτάζουμε εάν μια άλλη χώρα δίνει τα δικαιώματα αυτά στους δικούς της. Επιπρόσθετα κάτι τέτοιο θα ισχυροποιούσε τη θέση μας και ως προς την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τούρκων στη Δυτική Θράκη. Η εν λόγω έκθεση δεν λέει να αλλάξει η Λωζάννη. Πρέπει πια να εγκαταλείψουμε την αντίληψη, θα το κάνουμε αν το κάνει και η Ελλάδα».

Ερωτηθείς, μετά την απάντηση αυτή, «δηλαδή δεν λέτε και καλά αμοιβαιότητα», ο Τσαβούσογλου λέει «πρέπει να μην είμαστε εξολοκλήρου πιστοί στην αρχή της αμοιβαιότητας».

http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας