Ένα τριήμερο με τις ποιό φονικές ληστείες Σκότωσαν με τσεκούρι 60χρονο καταδρομέα.

Όσα αποκρύπτη η τηλεόραση.
Σε κατάσταση σοκ νοσηλεύεται η 45χρονη σύζυγος του απόστρατου αξιωματικού, η οποία βρήκε νεκρό τον άνδρα της μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους ύστερα από επίθεση αγνώστων. Ήταν η πιο τραγική από τις 26 ληστείες που έγιναν από την Παρασκευή έως χθες.
Η άγρια δολοφονία έγινε προχθές στις 3.45 τα ξημερώματα στο διαμέρισμα όπου διέμενε ο 60χρονος απόστρατος αξιωματικός (υπηρετούσε στους Καταδρομείς) με τη 45χρονη σύζυγό του, στον 7ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Παρασκευοπούλου στα Κάτω Πατήσια.
Οι δύο δράστες μπήκαν στο διαμέρισμα από παράθυρο της κουζίνας με σκοπό- όπως όλα δείχνουν - να ληστέψουν το ζευγάρι. Η 45χρονη εκείνη την ώρα βρισκόταν στο μπάνιο και βγαίνοντας βρέθηκε αντιμέτωπη με τους δράστες. Της επιτέθηκαν και την χτύπησαν με τα χέρια στο πρόσωπο μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της. Συνήλθε ύστερα από λίγο αλλά μπαίνοντας στην κρεβατοκάμαρα αντίκρυσε τον σύζυγό της δολοφονημένο. Οι κακοποιοί τον είχαν χτυπήσει στο κεφάλι με αμβλύ όργανο σύμφωνα με τον ιατροδικαστή- πιθανόν τσεκούρι- πάνω από έξι φορές.

26 ληστείες σε δύο ημέρες!
Συνολικά, από την Παρασκευή έως χθες το βράδυ είχαν γίνει 26 ληστείες μόνο στην Αττική, ενώ ξαναχτύπησε και η συμμορία «των ληστών της ταβέρνας». Στο στόχαστρο βρέθηκαν 15 υποκαταστήματα τραπεζών, καταστήματα, ακόμα και ένα ψιλικατζίδικο ενώ οι άλλες 10 ήταν επιθέσεις κατά πολιτών. Οι πολίτες που έπεσαν θύματα ληστείας βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με κακοποιούς που τους απείλησαν με όπλα ή μαχαίρια καθώς περπατούσαν στον δρόμο ή μέσα στα σπίτια τους.
Στη Βαρυμπόμπη χθες τα ξημερώματα ξαναχτύπησε η συμμορία ενόπλων κουκουλοφόρων που ληστεύει ταβέρνες στην Αττική. Δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε ταβέρνα την ώρα που είχε πελάτες και αφού πυροβόλησαν μια φορά στον αέρα άρπαξαν τις εισπράξεις. Μετά τη ληστεία επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους και διέφυγαν.
Στις επιθέσεις θύματα ήταν και ανήλικοι μαθητές γυμνασίων τους οποίους οι δράστες απείλησαν με μαχαίρια αρπάζοντας τα κινητά τους.

Απέδρασε από τμήμα
Στο μεταξύ σε διαθεσιμότητα ετέθησαν δύο αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την απίστευτη απόδραση 35χρονου από τα κρατητήρια στον τρίτο όροφο του κτιρίου. Πρόκειται για τον αξιωματικό υπηρεσίας και τον σκοπό των κρατητηρίων οι οποίοι με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ετέθησαν σε διαθεσιμότητα και εις βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια. Η απόδραση του 35χρονου, ο οποίος εκρατείτο για κλοπές, έγινε αντιληπτή χθες τις πρωινές ώρες. Ο κρατούμενος κατάφερε να ξεκολλήσει τα κάγκελα του κρατητηρίου, να βγει στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου και από εκεί να καταρριχηθεί χρησιμοποιώντας κουβέρτες, χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς από τους αστυνομικούς του Τμήματος.

ΣΤΗ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ
Δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε ταβέρνα και αφού πυροβόλησαν μια φορά στον αέρα άρπαξαν τις εισπράξεις
Ο ΔΙΑΣ βγαίνει από σήμερα στις γειτονιές
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα περιπολούν από σήμερα 2.426 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) αποτελούν, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τη σημαντικότερη προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας την ώρα που γνωρίζει πρωτοφανή έξαρση.

Η Αττική έχει χωριστεί σε 167 τομείς, ύστερα από αξιολόγηση των δεικτών εγκληματικότητας ανά περιοχή ενώ κάθε αστυνομικό τμήμα θα περιλαμβάνει δύο έως τέσσερις τομείς, ανάλογα με την εγκληματικότητα και τις ανάγκες του.

Στους τομείς αυτούς θα αναπτυχθούν οι 2.004 αστυνομικοί της ΔΙΑΣ στην πρωτεύουσα με 1.002 μηχανές των 650 κυβικών. Ο αντίστοιχος αριθμός αστυνομικών για τη συμπρωτεύουσα είναι 422.
Οι αστυνομικοί θα επιβαίνουν ανά δύο στις μηχανές, οι ομάδες θα κινούνται σε τριάδες και θα επεμβαίνουν σε κάθε περιστατικό 4- 6 αστυνομικοί.

Και τα «παπάκια»
Οι ομάδες ΔΙΑΣ δεν θα περιπολούν όλο το 24ωρο, αλλά μέχρι αργά το βράδυ, φυλάσσοντας επιχειρήσεις και καταστήματα που συχνά βρίσκονται στο στόχαστρο των ληστών. «Από την εγκληματικότητα της κάθε περιοχής και το είδος της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η χρονική παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ. Στόχος είναι όλες οι γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να έχουν συχνή αστυνόμευση», επισημαίνει στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ειδικά για την Αθήνα στη ΔΙΑΣ θα ενταχθεί και η ομάδα Δέλτα με τα «παπάκια». Μόνο που οι 330 αστυνομικοί της δύναμης αυτής θα έχουν την προσοχή τους στραμμένη μονίμως στα Εξάρχεια και σε ό,τι συμβαίνει πέριξ του «αβάτου».
Σχόλια