Ν.Μεντβέντεφ: "Θα τους βρούμε και θα τους εξολοθρεύσουμε"

"Θα βρούμε και θα εξολοθρεύσουμε τους υπεύθυνους των δύο βομβιστικών επιθέσεων στο μετρό της Μόσχας", υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τονίζοντας: "Είναι απλά άγρια θηρία".
Ο Ρώσος πρόεδρος θα υπογράψει διάταγμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος προειδοποίησης και ελέγχου των μεταφορών στη χώρα.
"Το καθήκον μας τώρα είναι να εξηγήσουμε στους πολίτες μας και στους Μοσχοβίτες μας πώς να συμπεριφέρονται σε μια τέτοια κατάσταση και, αφετέρου, να λάβουμε όλα τα δυνατά μέτρα για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σύστημα προειδοποίησης και ελέγχου των μεταφορών", τόνισε.
Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια δεκάδων ανθρώπων από τις σημερινές βομβιστικές επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο Ρώσο ομόλογο του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Με βαθιά θλίψη και πόνο πληροφορήθηκα τις σημερινές εκρήξεις στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Μόσχας, που προκάλεσαν την τραγική απώλεια τόσο πολλών αθώων ανθρώπινων ζωών και τον τραυματισμό ακόμη περισσότερων πολιτών. Παρακαλώ δεχθείτε τα βαθύτερα και ειλικρινέστερα συλλυπητήρια εκ μέρους του Ελληνικού λαού και εμού προσωπικώς. Αυτήν ακριβώς την ώρα της θλίψης οι σκέψεις μας είναι κοντά στις πληγείσες οικογένειες και στους τραυματίες, στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση", αναφέρει στην επιστολή του ο πρωθυπουργός.

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα έστειλε και ο ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας στον υπουργό Εξωτερικών της Ρω΄σίας, Σ.Λαβρόφ.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Σχόλια